Twinning! Glamourjapon Alexia inspireert Grimaldi-schoondochter

Prinses en trendsetter!

Onze Alexia is een ware modeprinses, dat moge duidelijk zijn. Van glamoureuze looks tot fashion-forward outfitjes bij verschillende fotoshoots: over de jaren heeft de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima steeds meer haar eigen stijl ontwikkeld. Nu blijkt ze zelfs een heuse trendsetter te zijn!

Glamourmeiden

Wanneer we denken aan onze favoriete momenten van het Oranje gezin, dan staat die prachtige verschijning in 2021, bij Máxima’s verjaardagsconcert, ergens hoog op de lijst. Máx in een Iris van Herpen-japon, en Amalia en Ariane beiden in prachtige Needle & Thread-japons. En Alexia? Die had zich in een metallic groene laagjesjurk van Maje gestoken.

Koninklijke familie bij Carré, mei 2021.
Beeld: NL Beeld

We zijn er nog altijd niet uit wat precies ons favoriete element is aan deze look. Is het ’t elegante model met de speelse laagjes? De groene tint tegenover Alexia’s rossige lokken? Of misschien de manier waarop moeder en dochter zo subtiel in matchende kleuren gekleed gaan? Hoe dan ook verdienen de kiekjes van deze dag absoluut een ereplekje in het familie-album, non?

Prinses Alexia bij Carré, mei 2021.
Beeld: NL Beeld

Inspiratie

Of ze vanuit Monaco naar onze Alexia hebben gekeken ter inspiratie? Wie weet. Want eerder deze week verscheen Marie Ducruet, de schoondochter van prinses Stéphanie, bij een evenement in een wel héél bekende japon:

Pierre Casiraghi, Marie Ducruet, en Louis Ducruet bij de Sportel Awards, oktober 2023.
Beeld: NL Beeld

Juist ja: diezelfde glamoureuze Maje-japon van onze eigen Alexia! Tussen manlief, Louis Ducruet, en diens neef, Pierre Casiraghi, poseerde Marie in het schitterende kleedje op de groene loper van de Sportel Awards. Hoewel Louis’ oom, prins Albert, een ererol heeft als voorzitter bij de organisatie, waren het de nakomelingen van prinsessen Caroline en Stéphanie die de familie vertegenwoordigden bij het event.

Net als de Oranje-prinses, koos Marie voor simpele zwarte accenten om haar look af te maken. Alexia gaf haar glamour-outfit echter een subtiele speelse twist met een collectie diverse armbandjes aan haar pols en een set sleehakken, waar Marie koos voor klassieke elegantie met enkele kleine accessoires en matchende zwarte pumps en clutch.

Ouders

Het zal een leuk avondje uit geweest zijn voor de Ducruets, die in april dit jaar ouders werden van een kleine meid. Oom Albert maakte toen het grote nieuws bekend tijdens een een ceremonie voor vrijwilligers van het lokale Rode Kruis. Een dag later onthulden de trotse ouders zelf op Instagram dat hun dochtertje Victoire inderdaad op 4 april ter wereld was gekomen.

Wie weet: zou oma Stéphanie ingeschakeld zijn om op te passen bij de kleine meid? Wij zien het al helemaal voor ons!

Bron: UFO NO More, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws