Lapland: het hele jaar door magisch!

Wanneer je op zoek bent naar unieke reiservaringen en een onvergetelijke vakantie, is er een bestemming die in elk seizoen haar magie onthult: Lapland. Of het nu de knisperende kou van de winter of de weelderige groene wildernis van de zomer is, Lapland biedt een ongeëvenaarde reiservaring. En de beste manier om deze wonderen te verkennen is via Mökki Travel, die authentieke Finse vakantiehuisjes, de “mökki’s,” aanbiedt. Hier zijn redenen waarom Lapland in beide seizoenen een geweldig idee is: 

 De magie van de winter 

 De winter in Lapland is als een sprookje. Onder een dikke laag sneeuw komt deze betoverende regio tot leven. Mökki’s zijn gezellige houten huisjes midden in de besneeuwde wildernis, perfect om in te verblijven tijdens deze periode. Vier redenen om in de winter voor Fins Lapland te kiezen: 

  1. Het Noorderlicht: Lapland staat bekend om zijn ongelooflijke Noorderlicht, een natuurlijk lichtspektakel dat de nachtelijke hemel verlicht. Vanuit je gezellige mökki kun je dit adembenemende schouwspel aanschouwen en er zelfs op excursie naartoe gaan. Je moet natuurlijk wel een beetje geluk hebben, het blijft een natuurverschijnsel, maar in Lapland is de kans aanzienlijk groter om het Noorderlicht echt te spotten! 
  1. Huskytochten en rendiersafari’s: Verken het prachtige besneeuwde landschap met spannende activiteiten zoals huskytochten en rendiersafari’s. Het is een unieke kans om de Lapse cultuur te ervaren en de vriendelijke dieren te ontmoeten. 
  1. IJsvissen: Probeer ijsvissen op bevroren meren, een traditionele Lapse bezigheid. Vang je eigen vis en bereid deze in je mökki voor een authentieke ervaring. 
  1. Warme sauna-avonden: Geniet van de warmte van een traditionele Finse sauna om op te warmen na een dag vol avontuur. Ontspan en laad jezelf op voor de volgende dag. 

Standaard

De pracht van de zomer 

Wanneer de winter plaatsmaakt voor de zomer, komt Lapland tot leven op een geheel nieuwe manier. De regio is bezaaid met uitgestrekte bossen, kristalheldere meren en weelderige groene weiden. Ook in de zomer, juist om te ontsnappen aan de extreme hitte, is Lapland daarom een perfecte vakantiebestemming voor de natuurliefhebber. Vier redenen om ook in de zomer te vertrekken naar Lapland: 

  1. Middernachtzon: Één keer per zomer gaat de zon helemaal niet onder, wat betekent dat je de hele dag kunt genieten van de prachtige natuur. De dagen in Fins Lapland zijn extreem lang in de zomer. Maak onvergetelijke wandelingen in het heldere, langdurige zonlicht. Dit wordt ook wel de solstice genoemd. 
  1. Wildlife Safari’s: Lapland is de thuisbasis van een breed scala aan dieren in het wild, van elanden tot beren en vogels. Maak safari’s om deze fascinerende wezens te spotten. 
  1. Kanoën, raften en vissen: Ontdek de talloze meren en rivieren in de regio per kano of visboot. Lapland is een paradijs voor natuurliefhebbers. 
  1. Bezoek authentieke Lapse dorpen: Leer meer over de lokale cultuur door een bezoek te brengen aan traditionele Lapse dorpen en musea, waar je de geschiedenis en gebruiken van de regio kunt ontdekken. 

Alle seizoenen uniek! 

Ongeacht het seizoen waarin je Lapland bezoekt, een mökki is de ideale accommodatie voor een vakantie in Lapland. Het is niet voor niets dat veel Finnen zelfs een mökki als buitenhuis bezitten. Deze charmante houten huisjes zijn uitgerust met alle moderne voorzieningen, maar behouden hun authentieke Lapse charme. Geniet van de rust en de schoonheid van de natuur vanuit je eigen privéhut. 

In de winter bieden de mökki’s een knus toevluchtsoord tegen de kou, terwijl ze in de zomer een oase van rust in de wildernis zijn. De rustieke houten inrichting en de open haarden zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer. Bovendien zijn vrijwel alle mökki’s voorzien van een echte Finse sauna. 

Of je nu de voorkeur geeft aan winterse avonturen in de sneeuw of zomerse verkenningen in de weelderige natuur, Lapland heeft altijd een schat aan ervaringen te bieden. De betovering van Lapland in zowel de winter als de zomer is een ervaring die je voor altijd bij zal blijven. Dus pak je koffers, boek je reis met en laat je betoveren door de magie van Lapland. Het wacht op je om ontdekt te worden. 

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws