Royal look: dít is hoogstwaarschijnlijk de dresscode op Charles’ verjaardagsfeestje

De royal ladies in elegante avondjurken met oogverblindende juwelen én de heren uiteraard in smoking.

Koning Charles mag op 14 november maar liefst 75 kaarsjes uitblazen. Een goede reden om deze heugelijke dag te vieren met een koninklijk feestje. En waar een koninklijk feestje is, is een dresscode. Want in déze uitdossing zullen we de royal genodigden hoogstwaarschijnlijk zien verschijnen bij de prestigieuze aangelegenheid.

Pomp and circumstance

De Windsors hebben een druk jaar gehad. Van een jubileum, naar een uitvaart, naar een kroning, naar een eerste staatsbezoek, naar een eerste troonrede – én dan nog alle reguliere royal events daaromheen. Aanstaande dinsdag wordt koning Charles 75 jaar, en je zóu misschien verwachten dat ook dit weer vergezeld gaat van een hoop pomp and circumstance. Maar dat zou wel eens kunnen tegenvallen, zo meldden insiders afgelopen zomer.

Besloten familiefeest

Natuurlijk gaan royal verjaardagen nét even anders in het Verenigd Koninkrijk. Geen appeltaart en champagne (of wie weet ook wel, achter gesloten paleisdeuren), maar portretten, kanonschoten en wapperende vlaggen. Helemaal met grote verjaardagen, zoals de driekwart eeuw die koning Charles dinsdag aantikt, verwachten we eigenlijk wel een feestje van vorstelijk formaat. Maar paleisbronnen melden dat dit niet het geval zal zijn, schreef The Daily Mail eerder. Naar verluidt zal de koning zijn verjaardag in een besloten familiefeest vieren in Clarence House.

“Zijne Majesteit maakt zich niet graag druk om dergelijke zaken, maar hij is zich er ook bijzonder bewust van dat er de laatste tijd veel grote koninklijke evenementen zijn geweest, en zijn overtuiging is dat evenementen rond zijn verjaardag minimaal zullen zijn”, meldde een insider afgelopen zomer.

Dresscode

Hoewel het verjaardagsfeestje van Charles dus waarschijnlijk een kleine en intieme aangelegenheid zal zijn, kunnen we natuurlijk wel een dresscode verwachten. De genodigden zullen zich hoogstwaarschijnlijk moeten hullen in de black-tie-dresscode. Oftewel: de royal ladies in elegante avondjurken met oogverblindende juwelen én de heren uiteraard in smoking. Dat belooft een aangenaam koninklijk feestje te worden!

Trooping the Colour

Bovendien hebben we natuurlijk de grote, publieke vieren van Charles’ verjaardag al gevierd. In juni vond namelijk de traditionele Trooping the Colour plaats, waarbij al jaren de verjaardag van de vorst wordt gevierd. Met een kleine viering in familiekringen zal de koning dus volgende week zijn verjaardag luister bij zetten.

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws