Charles en Camilla aangekomen in Kenia: zo feestelijk ging hun staatsbezoek van start

Bij het arriveren van het koningspaar kwamen natuurlijk de nodige toeters en bellen kijken.

Kenia lijkt een populaire bestemming onder de royals. Onze eigen Máxima heeft het land nog maar net verlaten, of Charles en Camilla zetten alweer voet op de tropische bodem. Het koningspaar is gisteravond aangekomen, en veel tijd om te acclimatiseren is er niet. De royal plicht roept!

Belangrijk bezoek

Waar vorige week onze koningin de tropische verrassing was die in een kanariegele outfit in Kenia verscheen, zijn het nu koning Charles en vrouwlief koningin Camilla die zijn afgereisd naar het Afrikaanse land. Niet voor een gezellig tripje naar de zon natuurlijk – welnee, er staat het koningspaar een aantal belangrijke zaken te doen. Alles om warme banden met Kenia aan te halen, en puur uit maatschappelijk belang, uiteraard.

Klassieke verdeling

Na een nachtje uiterst vorstelijk te hebben gespendeerd in Nairobi, arriveerden C&C vanochtend in de officiële residentie in de stad. Daar ontmoette het koningspaar de Keniaanse president William Ruto en zijn vrouw, First Lady Rachel Ruto – een begroeting waar uiteraard de nodige toeters en bellen bij kwamen kijken. Volgens Daily Mail staan er vandaag vooral veel gesprekken op de planning voor het vorstelijke koppel, en daar is een opmerkelijke verdeling in gemaakt. Want waar Charles aan tafel schuift bij het Keniaanse staatshoofd, zal Camilla in gesprek gaan met diens vrouw. Een klassieke man-tot-man en vrouw-tot-vrouw verdeling dus: moet kunnen anno 2023, non?

Beeld: NL Beeld

Onafhankelijkheidsjubileum

Naast het voeren van de nodige gesprekken met belangrijke Keniaanse figuren, zullen Charles en Camilla tijdens het 5-daagse staatsbezoek uiteraard ook uitgebreid stilstaan bij het 60-jarige jubileum van Kenia’s onafhankelijkheid. Monumenten bezoeken, nog meer belangrijke mensen spreken en natuurlijk een bescheiden toespraak houden: het staatsbezoek-riedeltje begint voor de hoogheden vandaag weer van voor af aan.

Staatsbanket

Dan is er uiteraard nog een plekje in de royal agenda bewaard voor een glamoureus staatsbanket: de uitgelezen gelegenheid voor Camilla om haar fabuleuze fashion-verschijningen in een stijgende lijn door te zetten. Wij zijn benieuwd wat de vorstin deze keer uit de kast tovert!

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws