Koningin Máxima kiest voor knallend kanariegeel tijdens bezoek aan Kenia

Ze weet de knalkleur wederom briljant te dragen.

Koningin Máxima blijft na het drukke staatsbezoek aan Zuid-Afrika nog even op het continent. Ditmaal brengt ze als VN-gezant een bezoek aan Kenia. Met wederom een drukke planning voor de boeg, arriveerde Hare Majesteit maandag allesbehalve onopgemerkt, want ze trok voor de gelegenheid haar kanariegele ensemble uit de kast.

Mooi geel is niet lelijk

Al bij aankomt was onze koningin zoals gewoonlijk een stralende verschijning, maar viel dit keer extra op door haar outfitkeuze. Na een hele week vol outfits van Natan, verschijnt Máxima dit keer in een felgeel ensemble van Max Mara ten tonele. Grote kans dat deze behoort tot de favorieten in de royal garderobe, want we zagen ‘m al meerdere keren voorbij komen. De hoge pumps ruilt ze in voor ballerina’s van het merk Giuseppe Zanotti. En dat is niet overbodig, want Máx haar voetjes hebben dit na het bewogen staatsbezoek eerder op het continent dubbel en dwars verdiend.

Koningin Maxima bezoekt Kenia Dag 1
NL Beeld / Patrick van Emst

De ietwat ruimvallende matching blouse en pantalon stijlt de koningin af met een brede bruine ruim, waardoor haar taille vorstelijk geaccentueerd wordt. En ook dat is een favorietje, want het ceintuur werd zelfs al een keer geleend door dochterlief Amalia.

NL Beeld / Patrick van Emst

Goed gemutst

We kunnen het ons haast niet anders voorstellen, maar het bezoek van onze koningin werd al snel hooggewaardeerd. Ze werd gekroond bij de gouverneur, en dat was geen doorsnee hoofddeksel. De kroon, een ronde, open hoofdtooi, gemaakt van honderden kunstig geweven kraaltjes staat traditioneel bekend als de Ligisa.

Koningin Maxima bezoekt Kenia Dag 1
NL Beeld / Patrick van Emst

Het wordt gegeven aan belangrijke vrouwen in de gemeenschap. De dame die ‘m mag dragen wordt gerespecteerd, is goed gemanierd, waardig en heeft de nodige levenservaring opgedaan. Klinkt precies als ons Máx!

Bron: Blauw Bloed, Vorsten, Telegraaf | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws