De jassenmode voor dames voor 2023/2024

Heb jij ook tot ver in oktober zonder jas buiten gelopen? Het was prachtig weer dus een jas was heel lang niet nodig. Maar vanaf november besloot de herfst alsnog van start te gaan. Het begon te regenen en het bleef regenen. En toen werd het december en ging het zelfs al vriezen!

We zijn tegenwoordig gewend dat we pas ergens eind januari misschien twee dagen kunnen schaatsen op natuurijs. Maar dit jaar gaf Koning Winter toch al vroeg een speldenprik, want de astrologische winter was nog niet eens begonnen. We liepen dankzij de kou buiten in een lekkere warme lange winterjas voor dames met een mooie sjaal en handschoenen om ons tegen de kou te beschermen. En dames, was die jas een beetje trendy of was het dezelfde jas die je vorig jaar kocht en waar je nog lang niet op bent uitgekeken?

Standaard

De jassentrend voor deze winter

Als we de media moeten geloven dan lopen we dit jaar in een mooie stijlvolle lange jas als we een avond ‘op chic’ gaan. Maar is het allemaal wat minder formeel dan mag de leren jas ook gewoon. En niet te vergeten de trenchcoat, een onverwoestbare basic die alle stormen zonder problemen doorstaat. Maar als je wel graag de mode volgt, dan kies je voor de kleuren die dit seizoen ‘hot’ zijn. Die zie je gelukkig volop in webshops van zowel confectiewinkels als van gerenommeerde modezaken.

Je kunt online bestellen of je maakt er een leuke dag uit van. Bijvoorbeeld naar Amsterdam waar het wemelt van de leuke boetiekjes waar je je ogen uitkijkt. Natuurlijk niet alleen als het om jassen gaat, maar ook voor een mooie outfit voor de kerst of voor dat leuke feest waarvoor je bent uitgenodigd.

Online shoppen

Als je niet van winkelen houdt, dan is er altijd nog het internet. Ook daar kun je prima terecht voor hippe en trendy mode. Die leuke lange gewatteerde jas voor dames koop je gewoon online. Als je niet zeker bent over de maat dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice om te vragen of de jassen groot of klein uitvallen. Op die manier bestel je in één keer de juiste maat en hoef je geen items terug te sturen. Bij de luxere winkels kan een kledingstuk altijd worden vermaakt, bijvoorbeeld als de pijpen van een pantalon te lang zijn of als een jurk wat moet worden ingenomen.

Duurzame kleding

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat hun kleding duurzaam is. Ze willen er zelf langer mee doen of ze geven hun kleding die ze niet meer dragen door aan iemand anders. Je kunt kleding waar je op uitgekeken bent online verkopen of beschikbaar stellen aan een weggeef- of kringloopwinkel. Ook zij die er vroeger niet aan moesten denken gaan nu soms ook voor tweedehands kleding. Er zijn zelfs BN’ers die er openlijk voor uitkomen dat ze, ook als ze op tv komen, gerust kiezen voor tweedehands kleding. Er wordt voor kleding best veel energie gebruikt om deze te produceren. Je kleding een tweede leven geven is dus een zeer goed streven!

Beeld: Unsplash, Tim Gouw

Laatste nieuws