Wie is Rupert Finch, de ex van prinses Kate?

Voordat Kate haar oog liet vallen op William, had zij het een tijdje gezellig met een andere knappe man.

Inmiddels is prinses Kate natuurlijk al jaren gelukkig met William, maar de prins was niet haar eerste liefde. Voordat zij haar eeuwige trouw beloofde aan Wills, is zij als student een tijdje samen geweest met Rupert Finch. Maar wie is deze man eigenlijk?

The Crown

Wie The Crown heeft gezien, weet dat de serie soms nogal een loopje neemt met de waarheid. De afleveringen zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen, maar geven soms een vertekend beeld van wat er zich in werkelijkheid heeft afgespeeld. Het is daarom vaak maar de vraag of iets wat zich in de serie afspeelt, ook daadwerkelijk is gebeurd.

In het zesde seizoen, dat onlangs werd uitgebracht, worden we meegenomen in de verhaallijn van William en Kate. Daarin zien we dat de twee, voordat zij samenkomen, beide een relatie hebben met een andere student. Bij prins William is dat in de serie Lola Airdale-Cavendish-Kincaid. Daarover bleek echter eerder al dat het een verzonnen vriendinnetje betreft. De vlam van Kate daarentegen, is wél een echt persoon, en heeft ook daadwerkelijk met de prinses gedatet.

Beeld: The Crown (Netflix)

Korte romance

In 2001 kwam Rupert Finch in Kates leven. Hij zat drie klassen hoger dan zij, en voordat Kate haar oog liet vallen op William, beleefden de twee een korte romance. Veel meer weten we niet over de relatie, want uiteraard houdt de prinses zelf de lippen stijf op elkaar, en ook Rupert wil er niet veel over kwijt. In 2006 zei hij: “Het is niet iets waar ik ooit over zal praten. Het is tussen Kate en mij en het is lang geleden.”

Dat er geen hard feelings waren tussen Kate, William en Rupert bleek wel uit het feit dat Rupert een van de genodigden was op Kate en Wills’ bruiloft in 2011. Twee jaar later stapte hij zelf in het huwelijksbootje met Lady Natasha Rufus Isaacs. Met haar kreeg hij drie dochters: Georgia, Cienna en India.

Beeld: NL Beeld

Zelf schijnt Rupert een rijke zakenman te zijn, maar de carrière van vrouwlief Natasha mag ook benoemd worden: zij is medeoprichter van Beulah London, een modelabel waar we niemand minder dan prinses Kate herself regelmatig in hebben gezien.

Zo blijkt maar weer dat van jaloezie absoluut geen sprake is tussen de twee stellen. Een goed voorbeeld!

Bron: Town & Country Magazine, Tatler | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws