Royal fotoalbum: Luxemburgers blikken terug op prachtig jaar

Een jaar vol royal hoogtepunten!

Van een sprookjesachtige royal wedding tot de geboorte van de kleine François: de Luxemburgers kunnen terugkijken op een prachtig 2023. En dat houden zij niet alleen voor zichzelf! Op Instagram deelt het Luxemburgse hof een compilatie van de mooiste foto’s van het afgelopen jaar.

Prinses Alexandra

2023 was voor alle royals een jaar van hoogte- en dieptepunten. Toch durven we wel voorzichtig de conclusie te trekken dat de Luxemburgers met name veel ups hebben gehad dit jaar. Vooral voor prinses Alexandra kon het geluk niet op: zij verloofde zich met haar grote liefde Nicholas Bagory, trouwde enkele maanden later met hem, en kondigde als kers op de taart onlangs aan dat er een nieuwe royal baby on the way is.

Een nieuw prinsje geboren

Een ander hoogtepunt dat hoog aan het lijstje staat was de geboorte van een nieuw prinsje. Op 27 maart verwelkomden Prins Guillaume en prinses Stéphanie hun tweede zoontje, die de namen François Henri Luis Marie Guillaume kreeg. Slechts drie dagen later deelde het Luxemburgse hof het heugelijke nieuws én een aantal snoezige foto’s van het pasgeboren prinsje. Sindsdien hebben we nog meer kiekjes van François voorbij zien komen, en de kleine royal lijkt er alleen maar schattiger op geworden.

Hoogtepunten

Afijn: de Luxemburgers lijken het er zelf ook over eens te zijn dat 2023 een jaar vol hoogtepunten is geweest. Ter afsluiting van het jaar delen zij daarom op Instagram een reeks kiekjes van de mooiste momenten.

“2023 was voor de Groothertogelijke Familie een jaar vol geluk en emoties”, luidt het bijschrift. “De familie wil u hartelijk bedanken voor uw voortdurende steun en uw vele vriendelijke daden gedurende het hele jaar. Ze wensen jou en je dierbaren het allerbeste en kijken ernaar uit je in 2024 te zien.”

Met een zwangere prinses en een hele hoop glamoureuze gelegenheden op de planning hebben de Luxemburgers in ieder geval genoeg om naar uit te kijken in het nieuwe jaar!

Bron: Hello! Magazine, Instagram @courgrandducale | Beeld: NL Beeld, Instagram @courgrandducale

Laatste nieuws