Gespot: dít cadeau gaf Charles zijn dierbaren vermoedelijk met kerst

Vijf Windsors met hetzelfde accessoire? Dat is verdacht...

Wat voor kerstcadeaus er tussen de royals uitgewisseld worden, houden zij natuurlijk liever binnen de paleismuren. Gelukkig komen we met een beetje onderzoek al een heel eind. Als we namelijk kijken naar de kiekjes die op eerste kerstdag in Sandringham werden geschoten, valt ons op dat er één specifiek accessoire door meerdere hoogheden werd gedragen. En dat zou zomaar eens een cadeau van Charles kunnen zijn.

Cadeaus voor de Queen

Hoewel de meeste royals hun kaken stijf op elkaar houden over de uitwisseling van cadeaus tijdens kerst, zit er altijd wel eentje tussen die diens mond toch voorbij praat. Zo verklapte Kate ooit dat ze wijlen Queen Elizabeth voor kerst een pot zelfgemaakte chutney gaf. “Ik maakte me er een beetje zorgen over, maar ik zag de volgende dag dat de chutney op tafel stond. Zo’n eenvoudig gebaar betekende zoveel voor me en sindsdien heb ik gezien dat ze dat op veel momenten doet. Het laat zien dat de Queen heel attent is en voor iedereen zorgt.”

Ook Meghan vierde ooit Kerstmis met the royal family. Wat zij de Queen cadeau deed? Een zingende speelgoedhamster. Niet het eerste dat in ons op zou komen, maar Elizabeth was er erg mee in haar nopjes: “Die kan mijn corgi’s gezelschap houden!”

Vijf keer dezelfde sjaal

Afijn: we horen zo nu en dan wat over een royal kerstcadeau, maar veel krijgen we natuurlijk niet mee van wat er binnen de paleismuren aan elkaar wordt gegeven. Toch was er dit jaar een oplettende royalty watcher die op de kiekjes van de Britse royals op eerste kersdag een vermoedelijk presentje van Charles spotte. Want wat blijkt? Als we kijken naar de kiekjes van de keuvelende royals, tellen we maar liefst vijf keer dezelfde sjaal.

Prinses Anne, haar man Sir Tim Lawrence, Lady Louise, Samuel Chatto én graaf Snowdon verschenen allemaal met hetzelfde accessoire om hun nek. Toeval? Wij denken van niet. Als koning heb je natuurlijk behoorlijk wat cadeaus te geven met kerst, en als je dan niet twee, niet drie, niet vier, maar víjf vliegen in één klap kan slaan is dat mooi meegenomen – nietwaar, Charles?

Bron: Nouveau | Beeld: NL Beeld, X 

Laatste nieuws