De kerstzorg van Kate: ‘Het had zo fout kunnen gaan’

Gelukkig ging dit helemaal goed!

Als er iemand van Kerstmis houdt, dan is het prinses Kate wel. Maar ook voor de hoogheid staat er soms heel wat op het spel tijdens de feestdagen. Zéker toen zij voor het eerst haar kerst met de Windsors doorbracht en een cadeautje moest kopen voor niemand minder dan Queen Elizabeth herself!

Koninklijk cadeautje

Je zult je ongetwijfeld al eens afgevraagd hebben wat je nu precies cadeau moet doen aan de achterneef of overgrootmoeder van je partner. Meestal kun je (na wekenlang piekeren) wel iéts bedenken waar dit verre familielid baat bij heeft, toch?

Maar beeld je dan eens in dat deze persoon eigenlijk alles heeft wat hun hartje begeert. Kastelen, juwelen, kronen, japons, en ga zo maar door. Dit was dus preciés de situatie waar prinses Kate mee te maken kreeg toen zij in 2011 voor het eerst haar kerst vierde met de rest van de Windsors te Sandringham. Traditiegetrouw hoort hier ook een vrolijke uitwisseling van cadeautjes bij, waardoor de toenmalig hertog van Cambridge zichzelf de bijzondere vraag moest stellen: wat voor kleinigheidje zou de Queen kunnen waarderen?

Groot risico

De prinses verklapte in een interview in 2016 dat ze het ambitieus besloot aan te pakken. “Ik dacht echt: ‘Gosh, wat geef ik haar?’ En toen dacht ik: ‘Ik ga iets voor haar maken.’ Dat had echt verschrikkelijk fout kunnen gaan. Maar ik besloot om mijn oma’s chutney-recept te maken.” Alsof de druk van een cadeautje regelen voor je schoon-oma, toevallig ook nog eens de koningin, niet genoeg was, zette Kate haar bijzondere plan in werking.

Koninklijke ontvangst

En het resultaat? Kate verklapt dat haar creatieve cadeau goed uitpakte! “Ik maakte me er een beetje zorgen over, maar ik zag de volgende dag dat het op de tafel stond.” Awww!

Kate vervolgt dat dit soort kleine touches van de Queen regelmatig voorbijkwamen. “Zo’n klein gebaar betekende zoveel voor me, en sindsdien is me opgevallen dat ze dat heel regelmatig doet. En ik denk dat het echt haar attentheid toont, en de aandacht die zij steekt in het zorgen voor iedereen.”

Kortom: wat doe je cadeau aan iemand die alles al heeft? Een presentje waar je volop liefde in hebt gestoken!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws