Zien: prinses Anne is zo heerlijk gewoon gebleven

Privéjet? Niet voor prinses Anne!

Wie dacht dat prinsessen altijd privé vliegen, had het mis. Voor een staatsbezoek aan Sri Lanka koos prinses Anne namelijk ‘gewoon’ voor een plekje op een commerciële vlucht van Sri Lankan Airlines. Tijdens haar bezoek gaat de Princess Royal onder andere langs bij de lokale gemeenschappen in Colombo.

Commercieel vliegtuig

Samen met haar echtgenoot, viceadmiraal Sir Tim Laurence, stapte Anne op een reguliere commerciële vlucht van Londen naar Sri Lanka. Dit is het eerste buitenlandse tripje van de Britse royal family in 2024. Luchtvaartmaatschappij Sri Lankan Airlines verwelkomt het paar via hun Twitter-account.

“We zijn verheugd om Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Anne aan boord te verwelkomen op haar reis van Londen naar Colombo, voor een tweedaags officieel bezoek ter gelegenheid van 75 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Sri Lanka en het VK,” schrijft de luchtvaartmaatschappij.

Duurzame familie

Prinses Annes keuze voor een commerciële vlucht is misschien wel geïnspireerd door haar broer, koning Charles III. Hij staat namelijk bekend als ware ‘eco-koning’. In een interview uit 2021 vertelde de koning (destijds prins) dat hij bewust bezig was om te verduurzamen. Zo gaf hij aan minder dierlijke producten te eten, en laat hij zijn auto op duurzame brandstof rijden. En tja: je zus dan in een privéjet laten vliegen voor een bezoekje van twee dagen? Dat is niet helemaal in lijn met je idealen.

Staatsbezoek

Tijdens het staatsbezoek, dat tot 12 januari duurt, bezoekt de prinses verschillende evenementen die verband houden met het 75-jarig jubileum van de diplomatieke banden met Sri Lanka. Ze zal ontmoetingen hebben met lokale gemeenschappen en geloofsgroepen in Colombo, de hoofdstad van het land. Daarnaast staan ook afspraken gepland in de stad Kandy, in centraal Sri Lanka, en in Jaffna, gelegen in het noordelijke puntje van het land.

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde Archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws