Prinses Anne doet ontroerende onthulling over wijlen Queen Elizabeth

De Princess Royal deelt een zeldzaam moment achter de schermen.

Waar het nieuws over de dood van koningin Elizabeth vorig jaar over de hele wereld met ongeloof werd ontvangen, betekende het overlijden van de vorstin natuurlijk ook dat de Windsors hun rots in branding, moeder, en granny verloren. In de nieuwe documentaire Charles III: The Coronation Year vertelt prinses Anne ongekend openhartig over het verlies van haar moeder.

Documentaire

De titel van de docu verraadt het al: in het programma staat het jaar van Charles‘ kroning centraal. Verschillende personen, die dichtbij de kroon staan, werden hiervoor geïnterviewd – van koningin Camilla’s zus Annabel Elliot, tot Justin Welby, de Archbishop of Canterbury.

Ook komt Anne, de Princess Royal uitgebreid aan het woord. Zo vertelt de prinses openhartig over het overlijden van haar moeder én de nieuwe rol van haar broer. Over dat laatste is Anne nuchter as ever. “Ik weet eigenlijk niet of er ook maar iemand zich echt kan voorbereiden op zo’n soort verandering – in elk geval niet gemakkelijk. En dan komt die verandering en denk je: ‘Okee, en nu moet ik weer door.'”

“De monarchie is een baan die 365 dagen per jaar doorgaat, en die niet stopt omdat je van monarch wisselt, om welke reden dan ook. Het is een gigantische operatie”, deelt Anne.

Overlijden

Anne zorgt echter ook voor een bijzonder ontroerend moment, wanneer zij openhartig vertelt over het overlijden van koningin Elizabeth. Zo deelt ze dat Elizabeth zich zélf zorgen maakte over de logistiek rond een mogelijk heengaan.

“Ik denk dat zij op een bepaald punt dacht dat het moeilijker zou zijn, als ze zou overlijden te Balmoral. Volgens mij hebben we toen geprobeerd om haar ervan te overtuigen dat niet zou moeten meewegen bij het maken van een beslissing. Ik hoop dat zij uiteindelijk het gevoel had dat het de juiste keuze was, want ik denk dat wij dat wel vonden.”

Uitvaart

Ook deelt de prinses een bijzondere herinnering aan de uitvaart van haar moeder. “Toen hij (crown jeweller Mark Appleby, red.) de kroon van de kist haalde, voelde ik een vreemd soort van opluchting. That’s it. Klaar. Die verantwoordelijkheid die doorgegeven werd.”

De volledige documentaire zal op 26 december te zien zijn via BBC One, en belooft een uniek kijkje in het eerste jaar van koning Charles III.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..