Fashion forward: deze modetrends gaan we dit jaar zien

Van de runways en influencers naar je kledingkast!

Trends komen en gaan. Met elke Fashion Week of viral video zijn er kledingstukken die aan populariteit winnen (of verliezen) en influencers, celebrities en royals weten ons regelmatig te inspireren met hun kledingkeuzes. Maar wat blijkt? De grootste trend van 2024 is juist tijdloze mode. Kwaliteit over kwantiteit, liefde voor vintage en investment pieces voeren dit jaar de boventoon. Wij zetten alles voor je op een rijtje.

Capsule wardrobe

2023 was het jaar van de tijdloze looks. Denk bijvoorbeeld aan de typische zwarte, boxy blazer en hét perfecte oversized witte t-shirt. Maar er zijn nog meer kledingstukken die jij aan je garderobe toe kunt voegen om een zogenoemde capsule wardrobe te creëeren. Who What Wear heeft een lijst samengesteld van veelzijdige basics die simpelweg in jouw kast horen te hangen.

1. Loose-leg jeans

Waar 2022 het jaar was van de straight-leg jeans, staat in 2024 – net als in 2023 – de baggy jeans weer centraal. En hoewel de catwalks ons probeerden te overtuigen dat we allemaal laaghangende jeans zouden moeten dragen, zijn de mid– en high-rise jeans het komende jaar echt niet uitgesloten. Deze ruime, meer casual pasvorm is ideaal om te combineren met een gezellige, dikke trui in de winter of met leuke top in de zomer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door kasia (@cvseev)

 

2. Midi en maxi

Move over minirokken; we zijn helemaal fan van rokken met een midi- of zelfs maxi-lengte! Ze zijn een stuk makkelijker te combineren en daarnaast veel geschikter voor het Nederlandse klimaat. Want wat is er makkelijker te stylen dan een lange, elegante satijnen rok of een chique A-lijn? Alles wat je nodig hebt om de outfit af te maken, is een leuk paar schoenen en een bijpassende top.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fabiana Cristina (@fabianacristinx)

3. Minimalistische tote bags

Als er één tas is waarin je al je prullaria meekrijgt, is het een ruime tote bag. Ook in 2024 blijven we minimalistische varianten spotten aan de armen van Instagrams best dressed. Vooral als je op zoek bent naar een tas waarvoor je bereid bent een royale investering te maken, is een minimalistische tote erg geschikt. Je kunt deze namelijk voor veel verschillende doeleinden inzetten, waardoor je ‘m vaker mee zult nemen. Daarnaast is er nóg een hele grote plus: er past namelijk ongetwijfeld een laptop in!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Molly (@killer_closet_)

4. Mid-heel hakken

De meest subtiele schoentrend van 2023, nemen we maar al te graag mee het nieuwe jaar in. De middelhoge schoen is en blijft namelijk de perfecte balans tussen chic en comfortabel. En wie wil dat nou niet? Eigenlijk willen wij ze in alle soorten en maten, van mid-heel enkellaarzen tot feestelijke kitten heels waarop je de hele avond kunt dansen. Onze verlanglijst staat er vol mee, en één van de redenen daarvoor is dat er aan het dragen van deze schoenen geen blarenpleisters te pas komen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KarenBritChick (@karenbritchick)

5. Scarf coats

Nadat de enorm populaire jas van Toteme de jassenwereld op z’n kop zette, is de zogenoemde scarf coat vervolgens jaar in jaar uit teruggekeerd in nieuwe kleuren, lengtes en stoffen. En wij begrijpen dat helemaal, want deze ultra-chique jas ontneemt je de moeite van het stylen van een winterse outfit en combineert alles wat je nodig hebt om warm én stijlvol te blijven in één elegant kledingstuk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jovonna London (@jovonna_london)

6. Wide-leg broeken

En we sluiten de lijst af met een klassieker die al jaren niet uit het straatbeeld is weg te slaan: de wide-leg broek. De getailleerde broek met wijde pijpen blijft een groot favoriet van menig modeliefhebber, en wij geven jullie geen ongelijk! We zien mode-influencers vaak verschijnen in broeken tot op de grond, maar als je dat als oncomfortabel ervaart kun je altijd gaan voor een broek met een licht uitlopende pijp. Geloof ons, ook dit model doet wonderen voor je figuur!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RIMSHA (@silksandstitches)

Kortom: ook in 2024 zijn basics meer dan welkom in onze garderobe! Door verschillende neutrale kledingstukken te combineren, loop je er ongetwijfeld stylish bij in het nieuwe jaar.

Bron: Marie Claire, Who What Wear | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws