Golden Globes 2024: de beste red carpet looks volgens Beau Monde

Een goede dosis glamour!

Het nieuwe jaar is begonnen, en dat betekent dat er de komende periode weer volop award-uitreikingen op de planning staan. Het prijzen-seizoen ging gisteren spectaculair van start met de Golden Globes, waarbij de crème de la crème van Hollywood en omstreken geëerd werd. Maar naast al die glanzende globes waren wij natuurlijk óók heel benieuwd naar alle pracht en praal op de rode loper. Wij zetten onze favorieten op een rijtje.

Eindeloze couture

Glitterende robes, een goede dosis juwelen en een perfecte laag maquillage – Beau Monde houdt van een mooi red carpet moment. Opvallen tussen al die pracht en praal kan dan nog best een uitdaging zijn, maar actrice Natasha Lyonne lukt het toch. Zij steekt (niet met kop, wel met schouders) boven de aanwezigen uit in haar Schiaparelli-japon. Via Instagram geven haar stylisten een uniek kijkje in de keuken van deze look.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karen Chinchilla (@nychinchilla)

Bij deze haute couture-verschijning op de rode loper komen duidelijk nog flink wat kralen en kluswerk kijken, maar laten we eerlijk wezen: dat was het waard, non?

Ook The Crown-actrice Elizabeth Debicki verscheen bij het evenement in een custom couture-outfit. Zo droeg zij een zilveren Dior-japon die van top tot teen was bezaaid met pailletten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Golden Globes (@goldenglobes)

Koninklijk stralend mocht zij vervolgens haar prijs voor Best Supporting Female Actor – Television in ontvangst nemen. Deze wist ze in de wacht te slepen met haar vertolking van prinses Diana in het laatste seizoen van Netflix’ razend populaire royal dramaserie.

Barbieroze en perfect paars

De afgelopen zomer was het natuurlijk allemaal roze wat de klok sloeg, toen de Barbie-gekte hoogtij vierde. Ook op de rode loper zagen we gisteren nog een aantal suikerzoete roze japonnetjes voorbij komen.

Zo was er natuurlijk Margot Robbie in haar stralend roze glitterjapon, die geïnspireerd was op de speciale ‘Superstar Barbie’ uit 1997.

golden globes margot robbie
Beeld: NL Beeld

En diva Jennifer Lopez kwam eveneens in snoeperig roze opdagen, in een met rozen versierd kleedje van label Nicole + Felicia.

golden globes jennifer lopez
Beeld: NL Beeld

Met haar roze outfit combineerde ze bovendien twee trends van dit moment: de rosette-trend en barbiecore. Ze maakte het geheel af met een kristallen clutch (eveneens in roze) en diamanten oorbellen (ja, ook in roze).

Als iemand goed over haar look heeft nagedacht, is het Oprah Winfrey wel. De producer van de film The Color Purple droeg zelf ook – jawel – the color purple. Oprah droeg een Louis Vuitton-jurk, waar volgens de presentatrice en producer wel 600 (!) uur werk in zat, met matchende paarse schoenen.

Golden Globes Oprah
Beeld: NL Beeld

Ook Dame Helen Mirren combineerde suikerzoet roze en pastel-paars voor een glamoureuze outfit:

Helen Mirren Golden Globes
Beeld: NL Beeld

Dit keer matchte ze haar zilveren coupe niet met de rest van haar outfit – maar met die zilveren peeptoe pumps is toch alles perfect op elkaar afgestemd!

Als kersverse CHANEL-ambassadeur is het natuurlijk geen verrassing dat Riley Keough in een prachtige ensemble van het Franse modehuis op de red carpet verscheen. De actrice droeg een apron style topje van witte zijden tule, met een gouden hertenkop erop geborduurd. De kanten sleep maakte de prachtige bustierjurk he-le-maal af! Verder droeg Riley de ‘Horizon Lointain’ ring in 18K goud met platina, parelmoer en diamanten en ‘Coco Crush’ oorbellen in 18K wit en beige goud met diamanten van CHANEL Fine Jewelry.

Beeld: NL Beeld

Fashion fluent als altijd verscheen Natalie Portman in een Dior Haute Couture jurk op de rode loper. De jurk met vierkante halslijn en glimmende en gekleurde pailletten combineerde ze met diamanten oorbellen van De Beers en Jimmy Choo’s.

natalie portman
Beeld: NL Beeld

And the winner is…

Hoe leuk we de outfits ook vinden, de avond draaide natuurlijk om het eren van de absolute topprestaties in films en series. Het zal geen verrassing zijn dat de films Barbie en Oppenheimer de grooste kanshebbers van de avond waren. Uiteindelijk werd Oppenheimer, een film over de geestelijk vader van de atoombom, de grote winnaar! Hoofdrolspeler Cillian Murphy ging er met een Golden Globe voor beste mannelijke acteur in een dramafilm vandoor. Collega Robert Downey jr. nam het beeldje voor beste ondersteunende acteur mee naar huis. Ook Christopher Nolan, de regisseur van de film, kreeg een prijs: die voor beste regisseur.

De film Barbie ging natuurlijk ook niet zonder prijzen naar huis. Zij kregen de Golden Globe voor Cinematic and Box Office Achievement. Bovendien viel de film van Greta Gerwig in de prijzen voor het lied What Was I Made For van zangeres Billie Eilish. Hoofdrolspeelster Margot Robbie zag het beeldje voor beste actrice in een komedie aan zich voorbij gaan. Die ging naar Emma Stone voor haar rol in Poor Things.

En nu? Aftellen naar de Grammy’s, de Oscars, en nog meer leuks!

Bron: Grazia, Marie Claire, Sky News, The New York Times | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws