Chanel presenteert romantische couturecollectie voor de zomer

Speels, zoet, en eindeloos romantisch.

Au moment laat de absolute top van de modewereld hun Couture-collecties zien tijdens Paris Fashion Week. Uiteraard was Chanel hierbij ook van de partij. Gisteren toonden zij in het chique Palais Éphémère hun voorjaarscollectie, waar we volop zachte tinten, lichte kleuren, en vloeiende stoffen de revue zagen passeren.

Danser avec Chanel

Voor deze voorjaarscollectie liet Creative Director Virginie Viard zich inspireren door de wereld van ballet en dans – én door de iconische knopen die we vaak op Chanel-items zien stralen.

Zelf stelt ze dat dans erg belangrijk is voor Chanel. “Het Huis staat dichtbij z’n organisaties, bij z’n choreografen en danser, en we maken kostuums voor het ballet. Ik heb getracht om de kracht en de finesse van lichamen en kleding samen te brengen in een zeer etherische collectie, bestaand uit tule, ruches, plooien, en kant.”

Het resultaat? Een zoete, romantische collectie, met veel roze- en wittinten, die net zo naar je lonkt als het vooruitzicht van de lente.

Kies je liever zélf je favoriete look uit? De hele show kun je gelukkig gewoon terugkijken.

The Button

Het zal je opvallen dat de collectie een bijzondere naam heeft gekregen. Onder de titel The Button (ofwel: De Knoop) wordt er namelijk stilgestaan bij de sierlijke knopen die elk modemeisje herkent van Chanels iconische tweed-jasjes. Zo werd voorafgaand aan de show ook een korte film gedebuteerd met Chanel-ambassadrice Margaret Qualley in de hoofdrol.

Wanneer zij ontdekt dat haar geliefde Chanel-jasje plots een knoop mist, wordt zij door een mysterieuze kracht naar het legendarische 31 rue Cambon geleid. Of welja – mysterieuze kracht? Ze wordt een handje geholpen door niemand minder dan Naomi Campbell. Zoet detail: wie goed kijkt op de foto’s hierboven, spot bovendien hoe het afloopt met dat jasje van Margaret, die de show opende.

Met of zonder knopen – wij zijn hoe dan ook fan van deze nieuwe collectie!

Bron & beeld: Chanel

Laatste nieuws