Goed nieuws: koning Harald weer aan de betere hand

Hij is niet te stoppen, die Harald.

Te midden van al het verdrietige nieuws rondom Charles, is er ook goed nieuws onder de royals. Koning Harald is namelijk hersteld van de luchtweginfectie waar hij sinds vorige week mee kampte. De vorst is zelfs alweer aan het werk geslagen.

Luchtweginfectie

Gezien zijn respectabele leeftijd van 86 jaar en zijn medisch dossier van de afgelopen jaren was het geen enorme verrassing toen het Noorse hof vorige week meldde dat Harald het wat rustiger aan moest doen. Vanwege een luchtweginfectie droeg de koning tijdelijk zijn taken over aan kroonprins Haakon.

Up and running

Hoewel het nog geen week geleden is dat het Noorse paleis met het statement kwam, lijkt het erop dat Harald alweer helemaal up and running is. Geheel tegen ieders verwachting in maakte de vorst afgelopen maandag zijn opwachting alweer bij een evenement van de Oslo Military Society. Gewapend met zijn wandelstok is op beelden te zien hoe hij paradeert over de rode loper.

Niet te stoppen

Harald mag dan onverwacht snel zijn royal duties weer hebben opgepakt, maar helemaal verbaasd zijn we er niet over. De Noorse vorst is namelijk al jaren niet te stoppen. Hij herpakte zich in 2003 na een diagnose van blaaskanker, herstelde goed van een hartoperatie in 2020 en wist ook vorig jaar na meerder ziekenhuisbezoeken weer met goede moed aan het werk te gaan.

Mogelijk aftreden

Inmiddels is wel duidelijk dat Harald – ondanks zijn gezondheidsproblemen – een eventueel aftreden absoluut niet ziet zitten. Na het aftreden van collega-koningin Margrethe – die daarmee brak met de eeuwenoude traditie om tot het overlijden op de troon te blijven zitten – heeft hij namelijk al laten weten dat hij koste wat het kost zijn titel wil behouden. De beste man vindt dat hij vorst ‘voor het leven’ is. “Zo simpel is het voor mij. We doen dit tot ons bittere eind”, aldus de Noorse koning.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws