Koningin Camilla krijgt bijzondere nieuwe rol

Een grote eer!

Slechts enkele uren nadat koningin Camilla samen met haar man koning Charles per helikopter van Buckingham Palace naar hun privéterein in Sandringham vlogen, stond er voor Camilla alweer een speciale ceremonie in Clarence House op de planning. Hier werd de royal namelijk beëdigd als erelid van het Worshipful Company of Fan Makers, en dat wil je natuurlijk niet missen!

Ceremonie

Afgelopen dinsdagavond nam de vrouw van koning Charles deel aan een bijzondere ceremonie in haar residentie in de Britse hoofdstad. ‘Waarom moeilijk doen als je het hele circus ook gewoon bij je thuis kunt uitnodigen?’, moet de koningin die – zoals we allemaal weten – genoeg aan haar hoofd heeft gedacht hebben. Het bedrijf kreeg namelijk speciale toestemming om de ceremonie in Clarence House uit te voeren, in plaats van binnen de vierkante meters van het gebied dat de ‘City of Londen‘ heet.

Toga

Vergezeld door de hertogin van Gloucester, de vrouw van wijlen koningin Elizabeth’s neef, verscheen Camilla in een elegante jurk met see trough mouwen in een gezellig panterprintje.

Camilla
Beeld: NL Beeld

Tijdens de ceremonie werd de outfit van de koningin echter bedekt door een toga, welke over haar schouders werd gedrapeerd door een ander belangrijk lid van het bedrijf.

De Worshipful Company of Fan Makers verstrekt subsidies aan verschillende goede doelen ten behoeve van de meest achtergestelde mensen van Londen. Ze verstrekken beurzen en bieden ondersteuning aan instellingen die tegenwoordig verbonden zijn met het oude ambacht van het waaier maken, zoals makers van straalmotoren, verwarmingen, airconditioning en ventilatiesystemen.

Erfstuk

Hoewel het bedrijf zicht tegenwoordig richt op modernere technologieën, stammen deze natuurlijk allemaal af van de traditionele waaier. In het met de organisatie verbonden The Fan Museum wordt dan ook een persoonlijk erfstuk van koningin Camilla tentoongesteld: een donkerblauwe waaier die oorspronkelijk toebehoorde aan de overgrootmoeder van de koningin, Alice Keppel. Deze waaier werd blijkbaar gerepareerd door experts verbonden aan het museum. “Het is prachtig en heel bijzonder”, vindt Hare Majesteit.

Camilla
Beeld: NL Beeld

Bezoek kerkdienst

Hoewel Camilla’s man koning Charles, na zijn kankerdiagnose, naar verluidt rust zou nemen op Sandringham, bezocht het stel afgelopen zondag wel de kerkdienst in de St. Mary Magdalena-kerk. Het koninklijke koppel werd al zwaaiend naar de fotografen op de kiek gezet, terwijl ze zich over hun landgoed verplaatsten naar de kerk. Het is fijn om te zien dat de koning zich hier goed genoeg voor voelt!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws