Zo bereiden William en Kate George voor op het koningschap

Van kind naar koning: hoe stomen Kate en Wills hun oudste zoon klaar voor deze transformatie?

Het lijkt nu nog heel ver weg (en dat is het hopelijk ook), maar op een dag zal de kleine prins George koning van Engeland worden. En omdat voor dat beroep niet bepaald een opleiding of cursus beschikbaar is, is het vooral de taak aan prins William en prinses Kate om hun oudste zoon op het koningsschap voor te bereiden.

Voorzichtig en verantwoord

George mag dan nog maar 10 jaar zijn; hij wordt door William en Kate nu al langzaamaan voorbereid op de belangrijke rol die hij later gaat vervullen. Robert Hardman, die het boek The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy schreef, vertelt aan People dat de prins en prinses dat wel op een heel voorzichtig, en verantwoorde manier doen.

Geen big deal

Volgens Hardman proberen Wills en Kate van Georges toekomst voor het prinsje zelf niet een te big deal te maken. “William probeert het te normaliseren. Ze ontkennen het niet en er wordt veel over nagedacht, wat niet altijd het geval was”, vertelt de auteur. “Bij George is de prioriteit dat hij en zijn broertje en zusje niet worden afgeschrikt, dat het niet eng is, dat het iets is dat ze begrijpen en dat het een deel van hun leven gaat uitmaken.”

Levenswerk

Prins William werd als jongen zelf door zijn vader, maar ook door wijlen Queen Elizabeth op zijn toekomstige taken voorbereid. De verwachting is echter dat George niet bij opa Charles zal aankloppen voor begeleiding; die taak zal voornamelijk bij William en Kate liggen. Volgens Hardman ziet Wills het zelfs als zijn ‘levenswerk’ om zijn oudste zoon voor te bereiden op het koningsschap.

Afijn: het zal eerst überhaupt nog zo’n tien jaar duren voordat George zijn eerste royal duties zal uitvoeren. Tot die tijd hopen we vooral dat het prinsje nog lekker kind kan zijn en niet al te veel hoeft na te denken over zijn verdere leven als koning. Met een beetje geluk (of pech) neemt hij net als Charles pas plaats op de troon na zijn pensioenleeftijd.

Bron: People | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws