Column Ella: ‘Letizia kan zich schrap zetten, zoveel is duidelijk’

Columniste Ella Vermeulen heeft te doen met Letizia, verklapt ze.

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken. Dit keer staat zij stil bij de controverse die de afgelopen weken is opgelaaid aan het Spaanse hof: daar beweert Jaime del Burgo, de ex-zwager van koningin Letizia, dat zij een vurige romance beleefd hebben.

De Del Burgo Bom

Het Spaanse koningshuis kan zich opmaken voor caliente tijden nu het relletje rond koningin Letizia maar niet wil gaan liggen. Letizia Ortiz Rocasolano had een goed gevuld leven voor ze Felipe leerde kennen. Ze bracht haar jonge jaren door als hippiechick, had al een huwelijk met haar oud-leraar achter de rug en was naaktmodel voor een Cubaanse schilder. Bovendien zegt haar neef David Rocasolano in zijn boek Adios princesa dat ze in 2002 zwanger was van een andere man toen ze de Spaanse kroonprins leerde kennen en in het geheim een abortus onderging, omdat haar leven een andere wending leek te nemen.

En nu hebben we haar ex-zwager Jaime Del Burgo, ooit getrouwd met Letizia’s zusje Telma, die zegt dat de huidige koningin van Spanje en hij een lange affaire hadden, voor en na haar huwelijk met de kroonprins. “Van 2002 tot 2004 was het een liefdesrelatie,” zegt hij. “Tussen 2004 en 2010 waren we vrienden en vertrouwelingen. In 2010 en 2011 was het een langdurige liefdevolle relatie. Tussen 2012 en 2016 waren we zwager en schoonzus.”

Jaime beweert dat ze in 2011 het plan hadden dat Letizia na haar scheiding met Jaime in New York zou gaan wonen. Hij zegt bewijs van alles in een Zwitserse kluis te hebben, vertelde een deel van het verhaal al in het boek Letizia en ik en werkt aan een autobiografie (“De waarheid en niets dan de waarheid”) die hij in eigen beheer uitgeeft “om plagiaat, kopieën en lekken te voorkomen”.

Sensatie

Of het waar is of niet, Letizia kan zich schrap zetten, zoveel is duidelijk. En ik heb met haar te doen. Eerst is ze tien jaar vernederd door haar foute schoonvader. Koning Juan Carlos, zelf bepaald niet van smetten en ontrouw vrij, liet geen gelegenheid voorbijgaan om ‘de meid’ zoals hij haar noemde op haar plek te zetten.

Vervolgens heeft ze tien jaar haar stinkende best gedaan om als koningin geen stap verkeerd te zetten, de monarchie weer glans te geven en twee leuke dochters groot te brengen. En dan komt zo’n kerel puur voor eigen gewin naar buiten met een sensationeel verhaal ‘omdat iedereen de waarheid moet weten’, uitgerekend in het jaar dat Felipe en Letizia twintig jaar getrouwd zijn.

Royal robot

Tot nu toe is ze chic boven alle geruchten uitgestegen en lijkt er niets aan de hand te zijn tussen Felipe en haar. Afhankelijk van waar Jaime mee komt aan foto’s en ander bewijsmateriaal is dat echter misschien geen optie meer. En dan hoop ik dat Letizia, die vaak het verwijt krijgt een royal robot te zijn, voor het eerst in al die tijd eens terugmept. Met een fel statement, waarin ze niet wegduikt en het verder afdoet als een privékwestie.

Ze zal daarna niet meer perfect zijn, maar wie is dat wel? Wat menselijke trekjes zullen haar alleen maar ten goede komen.

In elke editie van Beau Monde geeft Ella Vermeulen in haar column haar ongezouten mening over showbizzland, de royals, celebrities, en nog veel meer. De allernieuwste Beau Monde ligt nu in de winkels!

Laatste nieuws