Wie is die mysterieuze dame bij prinses Anne?

Even voorstellen!

Gisteren, bij de dienst ter ere van Commonwealth Day, waren de royals natuurlijk ook massaal van de partij. Maar waar zij grotendeels met hun echtgenoten aan hun zijde acte de présence gaven, verscheen Anne, Princess Royal, met een onbekende dame aan haar zijde. Wie is die mysterieuze compagnon?

Commonwealth Day dienst

Met koning Charles en prinses Kate nog altijd uit de running, kwam gisteren een licht uitgedunde Windsor-familie onder leiding van koningin Camilla opdagen bij de traditionele dienst in Westminster Abbey, om Commonwealth Day te vieren.

Naast de koningin waren onder meer prins William, hertog en hertogin van Edinburgh, Edward en Sophie, en de hertog en hertogin van Gloucester, Richard en Brigitte aanwezig.

Mystery guest

Daarnaast kwam natúúrlijk ook prinses Anne opdagen – geen royal engagement die zij aan zich voorbij laat gaan! Naast Anne zagen we bovendien een elegant geklede dame in een beige mantel met wie zij een gezellig onderonsje deelde, maar wie is deze mystery guest eigenlijk?

Beeld: NL Beeld

We stellen je voor aan Dolly Maude: één van de drie nieuwe Ladies in Waiting van de prinses.

Begin vorige maand liet Buckingham Palace weten dat de Princess Royal officieel drie nieuwe hofdames in de arm had genomen. Twee daarvan waren eerder in dienst geweest van wijlen Queen Elizabeth, Lady Elizabeth Leeming en Susan Rhodes. Dolly Maude was echter een nieuw gezicht aan het hof.

Familievriendin

Of welja…écht onbekend was Dolly niet. Zij is namelijk al jaren goed bevriend met de Tindalls en de Phillips, en heeft zich keer op keer een rots in de branding getoond voor Annes dochter, Zara Tindall.

Zo werden de twee begin 2011 al gespot bij de Cheltenham races – lekker on trend met die gigantische diva-brillen!

Dolly Maude en Zara Tindall, maart 2011.
Beeld: NL Beeld

Daarnaast was Dolly enkele maanden later de maid of honour voor Zara bij haar bruiloft met grote liefde Mike Tindall.

Dolly Maude met bruidskinderen bij bruiloft Zara en Mike Tindall.
Beeld: NL Beeld

Vertrouweling

Bovendien verklapte Mike al eens dat Dolly zelfs een key rol had bij de geboorte van zoontje Lucas. Dolly, die een achtergrond heeft als vroedvrouw bij de Britse National Health Service, besefte dat de kleine zo’n vaart achter z’n geboorte had gezet, dat een ritje naar het ziekenhuis te lang zou duren.

“Dus het was een kwestie van rennen naar onze sportruimte, een mat pakken, de badkamer in, handdoeken neerleggen, en brace brace brace“, aldus Mike in zijn podcast The Good, The Bad & The Rugby. 

Besties

En nu heeft prinses Anne dus de beste vriendin van haar dochter in de arm genomen als Lady in Waiting. Geen gekke keuze, als je’t ons vraagt! Door de jaren hebben we namelijk al meermaals gezien dat moeder én dochter het prima kunnen vinden met Dolly.

Beeld: NL Beeld

Naast alle gedeelde ervaringen, delen de drie dames ook een voorliefde voor de paardensport. Van Cheltenham tot de Royal Ascot: Dolly is regelmatig aan de zijde van zowel Zara als Anne komen opdagen.

Met haar verschijning bij Commonwealth Day heeft Dolly nu ook haar eerste ‘officiële’ appearance als hofdame gemaakt. Moge er nog vele volgen!

Bron: Hello! Magazine, The Daily Mail, Tatler | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws