Prins Edward zet vrouwlief in het zonnetje: ‘Geluk dat ik Sophie heb gevonden’

'Ze is mijn rots in de branding.'

Een mooie mijlpaal voor de hertog van Edinburgh gisteren. Prins Edward is namelijk 60 jaar oud geworden! Toch hield hij de spotlights waarin hij op deze bijzondere dag stond niet volledig voor zichzelf. Toen hij aanschoof bij ITV’s Love Your Weekend, greep hij de kans om ook vrouwlief eens flink in het zonnetje te zetten.

Vrouwlief Sophie

Prins Edward is nog altijd duidelijk dolgelukkig met echtgenote Sophie Rhys-Jones, en hij straalt dan ook het hardst wanneer de twee samen acte de présence kunnen geven. Met haar extraverte, uitgesproken karakter vormt Sophie de perfecte tegenhanger van haar bedachtzame echtgenoot. En dat neemt de prins na al die jaren nog zeker niet voor lief. In ITV’s Love Your Weekend spreekt hij vol lof over zijn liefdevolle partner.

Steun en toeverlaat

Tijdens het televisieinterview kaart host Alan Titchmarsh aan dat Edward ten allen tijde op de steun van zijn vrouw kan rekenen, net zoals wijlen prins Philip altijd de overleden koningin steunde. Edward beaamt dit ten zeerste en vertelt onder andere over een eigenschap die hij erg in haar kan waarderen. “Ze is kritisch, absoluut kritisch.”

“Ze is mijn rots in de branding en ik heb ongelooflijk veel geluk dat ik Sophie heb gevonden en zij mij. Hopelijk zijn we altijd een briljant duo geweest”, aldus de trotse echtgenoot. “We zijn bevoorrecht dat we twee, naar onze mening briljante kinderen hebben, die zulke verschillende wegen voor zichzelf inslaan. Ik denk dat dat ook net zo fascinerend is.”

Duke Edward

Vorig jaar werd de verjaardag van de prins nog extra luister bijgezet door koning Charles. Die voorzag zijn broer namelijk van een gloednieuwe titel. In plaats van de graaf en gravin van Wessex, staan Edward en Sophie sindsdien bekend als de hertog en hertogin van Edinburgh.

Hoe de prins dit jaar z’n verjaardag precies vierde, is niet bekend – maar wij gokken op een gezellige dag met de familie en natúúrlijk zijn geliefde wederhelft. Op naar de volgende 25 jaar!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..