Charles Spencer onthult prinses Diana’s grootste angst

'Diana zorgde voor me omdat ze bijna drie jaar ouder was dan ik', begint hij zijn verhaal.

Ook ruim 25 jaar na de dood van prinses Diana verschijnen er af en toe nog niet eerder vertoonde beelden of anekdotes van haar. Ook nu is dat weer het geval: Diana’s jongere broer, Charles Spencer, heeft onthuld waar zijn zus in haar jongere jaren behoorlijk voor vreesde.

Jongere broer

Wie dol is op familiegelijkenissen en -verhalen, zit goed bij historicus Charles Spencer. Zo nu en dan trekt hij wel weer een nieuwe foto uit de archieven om meer te laten te zien en te vertellen over zijn familiegeschiedenis. Charles, ook wel bekend als de ‘9th Earl Spencer’, is het drie jaar jongere broertje van prinses Diana. De twee hadden altijd een goede band, wat blijkt uit de herinneringen die hij nog regelmatig deelt.

Grootste angst

Charles sprak met de Times voorafgaand aan de release van zijn nieuwe boek, A Very Private School, waarin hij het vroegere misbruik bespreekt dat hem naar eigen zeggen is aangedaan toen hij op de Maidwell Hall Prep School zat. Maar naast de openhartige onthullingen over zijn jeugd bleef ook zijn relatie met Lady Di niet onbesproken.

Zo vertelde hij dat zijn oudere zus Diana voor hem zorgde nadat hun moeder het ouderlijk huis had verlaten, én dat ze extreem bang in het donker was. Hij legt uit: “Diana zorgde voor me omdat ze bijna drie jaar ouder was dan ik. Ze zei dat het allerergste was dat ze me in de gang hoorde huilen, omdat ze doodsbang was in het donker en niet naar me toe kon komen.” Aandoenlijk, maar ook een tikje treurig.

Uit het archief

Heel af en toe deelt Charles op zijn Instagram-pagina meer herinneringen als deze. Zo zijn er regelmatig foto’s en video’s van zijn woning, Althorp Estate, te vinden. En daar zit ook wel eens een aandoenlijk kiekje uit het verleden tussen, waar prinses Diana in sommige gevallen ook op te zien is.

We hopen in ieder geval dat hij nog meer van die prachtige plaatjes in zijn archief vindt, óf natuurlijk geheime karaktertrekjes als deze van zijn zus uit de doeken doet. Zo kunnen we de herinnering aan Lady Di éxtra levend houden!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws