Anouk Smulders over haar blijmakers: ‘Hij was als een soort magneet’

'Ik rook z'n aftershave en dacht: whoe.'

Haar lieve echtgenoot, haar twee pubers, en women supporting women. Maar ook honden Ollie en Scoop en haar trouwjurk van Vera Wang. Dit zijn de grote genoegens en kleine pleziertjes van Anouk Smulders (49).

1. Grote liefde

“Edwin en ik zijn tweeëntwintig jaar samen, waarvan negentien getrouwd. Wij kloppen gewoon. Met tweehonderd man gingen we naar een groot event op Curaçao en hij viel me meteen op. Grote man, mooie krullen. In het vliegtuig liep hij langs, het was als een soort magneet. Ik rook z’n aftershave en dacht: whoe. Het roze met witte overhemd dat hij toen droeg, heb ik nog steeds, al ligt het bijna uit elkaar. Ik heb het bij allebei mijn bevallingen gedragen.”

4. Cool Curaçao

“Curaçao hoort bij mij. Ik was tien toen ik voor het eerst op het eiland kwam – het zusje van mijn moeder heeft haar hele getrouwde leven op de Antillen gewoond. We hebben er zeventien jaar lang een familiehuis gehad, ik heb er Edwin leren kennen en ik ben er getrouwd. Er liggen veel mooie herinneringen.”

10. De bergen in

“In juni organiseer ik met mijn vrouwenplatform Grace & Us onze tweede huttentocht in Oostenrijk. Je hebt te maken met verschillende weersomstandigheden, ligt met zijn allen in een hut, hebt geen eigen slaap- of badkamer. Toch is het geweldig. Tijdens de vorige tocht zei één van de deelnemers: ‘Je overwint niet alleen de berg, maar ook jezelf.’ Even niet dat drukke leven, geen bereik, alleen maar lopen, klimmen, lachen en praten, back to basics, één met de natuur.”

11. Samen sterk

“Grace & Us geeft mij veel voldoening. Ik vind dat vrouwen elkaar meer moeten supporten. Naast activiteiten als huttentochten organiseren we drie grote evenementen per jaar. Zet een groep vrouwen bij elkaar en er gebeurt altijd iets bijzonders. Iedereen heeft een verhaal, een struggle, angst, hoop en dromen. We zitten in hetzelfde schuitje. Samen delen, kwetsbaar durven zijn, brengt mooie dingen. Dit geeft mij energie.”

19. Daar komt de bruid

“Mijn zus trouwt in juni, ik kijk enorm uit naar deze dag. Ik ben ceremoniemeester en gek op dingen regelen, dus daar heb ik ontzettend veel zin in. Uiteraard ga ik een feestjurk kopen. Ik ben nu overal aan het kijken, van de Bijenkorf tot Matches Fashion. Wat voor japon ik droeg toen ik zelf trouwde? Een Vera Wang – ik pas hem nog steeds, jaja. Ik vind hem nog steeds da bomb! Ik zag hem in een blad en was verliefd. Zodra ik hem live aantrok, wist ik het meteen: dit is hem.”

20. In de kast

“Stoer, chic, comfy. In mijn kast hangt van alles. Een glitterrek, joggingbroeken, van stoer tot klassiek, met ook een aantal unieke stukken die ik al jaren heb. Met Mexx mocht ik vorig jaar een partycollectie uitbrengen, echt zo’n feest. Bucketlistdingetje hoor! Qua sieraden is de Belgische Karolin van Loon een leuke tip. Haar stukken zijn handgemaakt, uniek en natuurlijk.”

Benieuwd naar Anouks favoriete restaurants, reisdromen of gouden nostalgie-tip? Ren dan naar de winkel voor de allernieuwste Beau Monde, waarin je het volledige interview kunt lezen.

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: Mexx xx Anouk Smulders

Laatste nieuws