Patty: ‘Door de serie kwam ik erachter dat ik nog lang niet alles verwerkt heb’

'Ik wil hier echt nooit meer doorheen.'

Terwijl Nederland gebukt ging onder regen en donkere wolken, lag Patty Brard op het strand van een zonovergoten Antilliaans eiland. Tuurlijk, het was een ontspanvakantie, maar er moest ook gewerkt worden. Naast onze stralende fotoshoot, spreken we haar over die gloednieuwe dramaserie, de band met haar familie, en haar hoogte- en dieptepunten tot nu toe.

‘Doodeng’

Op het zonnige Curaçao geniet Patty van het leven – en dat is duidelijk te zien op de prachtige foto’s die we daar van haar schieten. Daarnaast was ze wel toe aan een weekje in de zon: “Heel eerlijk, ik vond dat ik deze vakantie enorm verdiend had. Ik was aan het eind van mijn Latijn. We hebben twee verhuizingen en twee verbouwingen erop zitten en ik ben ontzettend druk met werk. Alles wat verschijnt, behoeft voorbereiding. Het hoogtepunt is natuurlijk mijn dramaserie. Dat is doodeng.”

Wanneer we haar vragen waarom deze serie (na een realityshow en een biografie) zo eng is, legt ze uit: “Regisseuse Will Koopman kwam met het idee om mijn leven te dramatiseren. Ik vond dat een raar idee, omdat er al veel over mijn leven bekend is. Will zei: ‘Er is nog nooit iemand zo vaak gevallen en weer opgestaan als jij’. Ze gebruikte als metafoor ook de duik van de duikplank (in het tv-programma Sterren springen, red.). Ik ging daar hartstikke hard op mijn bek, maar ik kwam weer boven. Die boodschap wilde ze per se in een gedramatiseerde versie van mijn leven verwerken.”

“Ik vind het confronterend om naar te kijken. Bij sommige dingen denk je: zo ging het niet. Het is ook niet mijn echte verhaal, maar een gedramatiseerde versie van mijn verhaal.”

Patty Brard

Verwerken

Patty was nauw betrokken bij het maken van de serie. En dat maakte flink wat los, merkte ze. “Je moet eerst het verhaal kunnen vertellen voordat ze ermee kunnen gaan spelen. Daarom heb ik met een schrijversteam sessies gehad waarin ik alles over mijn leven moest vertellen. Dat waren heel diepe interviews en dat ging er emotioneel en heftig aan toe. Ik merkte dat ik vervelende gebeurtenissen uit het verleden in mijn hoofd mooier heb gemaakt dan het echt was en ik kwam erachter dat ik nog lang niet alles verwerkt heb.”

Ook verklapt ze: “Ik heb Antoine gevraagd om me tegen te houden als ze een tweede serie willen maken. Ik wil hier namelijk echt nooit meer doorheen. Je doet jezelf nogal wat aan hè? En dan heb ik het nog niet eens over alle meningen die ik weer over me heen krijg.”

Priscilla

Natuurlijk was er ook de grote vraag: wat vindt Priscilla er eigenlijk van dat de ruzie tussen moeder en dochter weer in de schijnwerpers wordt gezet? “Ook daar heeft Will een mooie draai aan gegeven”, deelt Patty. “Het is niet opgerakeld zoals het werkelijk ging.”

Maar nog belangrijker: de band tussen Patty en Priscilla is simpelweg sterker dan ooit. “Bovendien komt niemand meer tussen ons in. Die band wordt niet meer verbroken hoor. Ik denk dat wij sterk genoeg zijn om nu geconfronteerd te worden met hoe dingen zijn misgegaan en het is ook goed om dat onder ogen te zien.”

Dit artikel is deel van een groot interview met Patty Brard uit de allernieuwste Beau Monde. In deze editie gaan we ook in gesprek met Chery-Ann Person, Ewout Genemans, Anouk Smulders, Jasmine Sendar, Trijntje Oosterhuis, en Dries Roelvink. Daarnaast delen we de mooiste modetrends voor ’t voorjaar, en spieken in Monaco bij de comeback van prinses Charlene. Vanaf woensdag 6 maart in de winkels!

Interview: Anne Tonen | Foto’s: Dario & Misja | Styling: Kelly Huijsman | Visagie: Marlos Bovelander

Laatste nieuws