Ahw! Zo zagen Katja en Birgit Schuurman er vroeger uit

Snoezig!

Katja en Birgit Schuurman delen niet alleen een familieband, maar ook een innige vriendschap. De zussen steunen elkaar door dik en dun, en hebben dat van jongs af aan al gedaan. Dat maakt ons nieuwsgierig: hoe zagen Katja en Birgit er vroeger eigenlijk uit?

Carrières

Katja werd in 1975 geboren als oudste dochter van een Nederlandse vader en Surinaamse moeder. Twee jaar later zag haar zusje Birgit het levenslicht. Beide meisjes behaalden hun vwo-diploma en rolden daarna langzaamaan de showbizz-wereld in.

Katja speelde in haar twintiger jaren diverse kleine rollen in verschillende televisieseries, en maakte daarna haar filmdebuut in Nederlandse speelfilm De zeemeerman. Haar echte doorbraak maakte ze als Jessica Harmsen in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Birgit ging op haar beurt voor een zangcarrière. Die kwam in het begin nog niet echt van de grond, maar dat veranderde in 2001. Toen scoorde ze met het nummer I know een top 10-hit in de Nederlandse Top 40.

Op een gegeven moment is Katja net als Birgit gaan zingen (we kennen allemaal Ademnood nog wel), en ging Birgit haar zus na in de acteerwereld. Anno 2024 maken beide zussen nog altijd furore als actrice. De meest recente filmtitels die Katja aan haar cv heeft toegevoegd zijn Casa Coco, Oei, ik groei! en Ome Cor. Birgit speelde onlangs nog in Casanova’s en Soof 2.

Mooie zussen

Naast hun zang- en acteercarrières staan Katja en Birgit natuurlijk ook gewoon bekend om hun onmiskenbare schoonheid. Menig Nederlandse man heeft in zijn jongere jaren een (al dan niet Playboy-)poster van (een van de twee) dames boven zijn bed gehad. En de dames mogen dan inmiddels 49 en 46 zijn; ze zijn nog altijd prachtig om te zien.

Maar hoe zagen Katja en Birgit er vroeger eigenlijk uit? Je ziet het op de volgende pagina!

Laatste nieuws