Oeh: Máxima en Letizia gaan binnenkort samen naar déze prestigieuze gelegenheid

Twee stijlvolle koninginnen samen op pad: wij hebben er nu al zin in.

Volgende week ontvangen koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun Spaanse collega-koningspaar in Nederland voor een officieel staatsbezoek. Voor Máx en Letizia staat er in elk geval al een enig uitje op de planning: de dames gaan samen naar het Amsterdam Spanish Film Festival.

Damesuitje

Op 17 en 18 april brengen koning Felipe en koningin Letizia een staatsbezoek aan Nederland. Zo’n bezoek gaat natuurlijk gepaard met een hele hoop pracht en praal, een overvloed aan royal mode én de nodige koninklijke activiteiten. Zojuist is bekend geworden dat Máx en Leti al een leuk damesuitje te pakken hebben. Zij zullen op 18 april verschijning maken op de jubileumviering van het Amsterdam Spanish Film Festival. Daar zullen de vorstinnen hun steun betuigen aan de missie van het festival om Spaanse cinema in Nederland te promoten. Een streven dat de koninginnen, die het Spaans als moedertaal delen, ongetwijfeld aan het hart gaat.

Vereerd

“We zijn vereerd om Hare Majesteiten Koningin Máxima en Koningin Letizia te mogen verwelkomen op het Amsterdam Spanish Film Festival”, aldus Virginia Pablos, directeur van het Amsterdam Spanish Film Festival. “We zijn enorm trots op het werk dat we gedurende de jaren hebben verricht om een diverse selectie Spaanse films samen te stellen. We kunnen niet blijer zijn met de erkenning en steun van de Spaanse en Nederlandse koninklijke huizen ter ere van ons tiende jubileum.”

Primeur

Het is alweer even geleden dat er een officieel staatsbezoek van Spanje aan Nederland werd gebracht. Dat was in 2001, toen Beatrix nog op de troon zat. Zij ontving toen koning Juan Carlos en koningin Sofía in haar paleis. Sindsdien zijn er geen officiële staatsbezoeken tussen Spanje en Nederland meer uitgewisseld. In april zal het dus de eerste keer zijn dat Willem-Alexander en Máxima Felipe en Letizia elkaar op deze manier ontmoeten.

Met dit uitje in het vooruitzicht maken wij ons alvast op voor de fashion battle tussen Máx en Leti!

Bron: CIN FIN CINEMA, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws