Ahw! Zo zag zangeres S10 er vroeger uit

Wow! Herken jij haar nog terug?

We kennen haar allemaal van haar prachtige optreden als Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival in 2022: zangeres S10. De muziek van Stien den Hollander is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Maar hoe zag zij er vroeger eigenlijk uit?

Muzikale prestaties

Met een contract bij het Nederlandse hiphoplabel Noah’s Ark begon Stien op zeventienjarige leeftijd haar talent te ontwikkelen. En met succes, want inmiddels heeft de zangeres al mooie prestaties op haar naam staan. Om er maar een paar te noemen: optreden op Lowlands, meerdere Edisons, én een samenwerking met de Nederlandse iconen van Bløf. Een indrukwekkend rijtje, als je het ons vraagt.

Mocht dit alles toch geen belletje doen rinkelen, zegt het optreden namens Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival 2022 je waarschijnlijk wel iets. Met het nummer De diepte raakte de zangeres vele harten. De inspiratie voor het nummer putte de zangeres uit haar eigen mentale moeilijkheden. “Het gaat erover dat mijn verdriet er mag zijn. In de videoclip is er een liefde, maar dat is eigenlijk mijn verdriet. Er is veel onveiligheid geweest en veel verdriet. Nu is dat er niet meer. Als je dat verdriet kent, is het heel fijn als dat er niet meer is”, vertelde S10 destijds. Eenmaal op het podium zong de zangeres de sterren van de hemel en eindigde op de elfde plek in de finale.

Mentale gezondheid

De successen die de zangeres kent, zijn echter niet vanzelfsprekend. S10 kampt namelijk al vanaf jonge leeftijd met mentale problemen, en is het verleden ook opgenomen in een kliniek om haar te helpen met haar depressie en psychoses. De moeilijkheden van de zangeres zijn tegelijkertijd ook een inspiratiebron voor haar muziek. S10 wordt dan ook geprezen vanwege de gewaagde en eerlijke teksten over haar psychische problemen.

Ze haalt dus veel inspiratie uit de zware tijd die zij op jongere leeftijd meemaakte, maar hoe zag Stien er eigenlijk uit als kleine meid? Dat zie je op de volgende pagina!

Laatste nieuws