Zo steunt Sarah Ferguson familieleden Charles en Kate tijdens hun ziekte

Zowel Charles, als Kate en Sarah werden dit jaar gediagnosticeerd met kanker.

Slechts drie weken na het nieuws dat Sarah Ferguson genezen was verklaard van borstkanker, kreeg ze te horen dat er huidkanker bij haar is geconstateerd. Tijdens haar verschijning op het filmfestival van Cannes deelt ze een update over haar gezondheid en is ze openhartig over de ziekte, die haar momenteel op een vervelende, maar speciale manier verbindt met familieleden Charles en Kate.

Huidkanker

Na haar borstkankerdiagnose in juni vorig jaar kreeg Sarah Ferguson begin dit jaar opnieuw een klap te verwerken. Er werd huidkanker bij de hertogin vastgesteld. Een moedervlek die ze liet verwijderen, bleek een kwaadaardig melanoom te zijn. Eerder dit jaar deelde Sarah dat ze in de beste handen is en bleef ze naar eigen zeggen positief dankzij de steun van haar familie. Wanneer nieuwssite People haar afgelopen week op de rode loper in Cannes treft, komen we meer te weten over hoe het nu met haar gaat.

Onder de duim

“Vanavond gaat het heel goed met mij”, aldus de hertogin, gehuld in glamoureuze outfit. “Ik denk dat we erin geslaagd zijn om de kanker onder de duim te krijgen, in plaats van dat de kanker over mijn leven heerst.”

Ze voegt eraan toe dat het goed is om je ervan bewust te zijn je te blijven laten controleren, en daar vooral ook heel open over te zijn. Ze stelt: “Ik denk dat veel mensen het eng vinden om over deze dingen te praten.” Zij denkt daar anders over. “Ik ben erg blij met mijn borstamputatie en mijn borsten en vind het fijn om erover te praten”, zo vertelt ze.

Zelfde schuitje

Sarahs diagnose viel samen met de kankerdiagnoses van zowel haar zwager, koning Charles, als haar nichtje, prinses Kate. Fergie vertelt dat ze hen steun heeft kunnen bieden door te blijven benadrukken dat eenheid in het gezin de sleutel is. “Ik denk dat de sleutel tot het leven is dat we elkaar allemaal steunen.” En ook vergeving is volgens Sarah belangrijk. “Ik denk dat vergeving van jezelf, en vergeving van anderen iets geweldigs is”, voegde ze eraan toe.

Bron: Honey nine, Archief | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws