Hoe gaat het met de Nederlandse prins Dennis aan het Maleisische hof?

Van profvoetballer in de dop naar schoonzoon van de sultan.

Dan denk je dat je alle Nederlandse royals helemaal uit je hoofd kent, en duikt er opeens een prins Dennis op. Mocht je hem niet kennen, dan is dat niet zo gek: deze prins bevindt zich namelijk aan de andere kant van de wereld, aan het hof van Maleisië.

Dato Dennis

Voormalig voetballer en model Dennis Verbaas uit Lisse gaat tegenwoordig door het leven als Dato Dennis Muhammad Abdullah, echtgenoot van prinses Tunku Tun Aminah Maomunah. De Nederlander deed enige tijd modellenwerk in Azië en ging vervolgens door als marketing-manager bij een Singaporese voetbalclub. Hierdoor ontmoette hij de Maleisische royal. De Maleisische prinses en het Zuid-Hollandse model trouwden in 2017, nadat Dennis zich bekeerd had tot de Islam. Dennis werd door zijn huwelijk geen prins, maar kreeg wel de adellijke aanspreektitel ‘Dato’. En dat lijkt goed te bevallen!

Op sociale media zien we met enige regelmaat kiekjes van Dennis en zijn Aminah voorbijkomen. Aminahs vader, de sultan van Maleisische deelstaat Johor en huidige koning van Maleisië, is namelijk heel actief op Instagram.

Koninklijk bestaan

Misschien klinkt het een beetje gek om sultan Ibrahim aan te duiden als de ‘huidige’ koning. Dit heeft echter een goede reden: in Maleisië rouleert de troon namelijk tussen de leden van de zogenaamde Majlis Raja-Raja – vrij vertaald de Raad van Heersers. De negen leden van deze raad kiezen uit hun midden elke vijf jaar een nieuwe koning, die zichzelf dan de Yang di-Pertuan Agong mag noemen.

Afgelopen oktober werd hierbij Dennis’ schoonvader verkozen, en op 31 januari dit jaar vond de grootse inhuldiging plaats. Hierbij zagen we ook de Nederlandse Dato hier en daar acte de présence geven!

Zo is op de vijfde slide van deze Instagram-post te zien hoe hij hand in hand met zijn droomprinses te paleize arriveert.

Binnen de paleismuren

Over het algemeen staat de Dato niet heel prominent in de spotlights. Bij grote evenementen is hij natuurlijk wel van de partij, maar uiteindelijk zijn het zijn zwagers en schoonvader die hier vooral in de belangstelling staan.

Diezelfde zwagers zijn overigens volop actief op Instagram, en hieruit blijkt wel dat het goed toeven is daar aan het hof van Maleisië. Zo zien we een hoop snelle auto’s, een hoop jetset-kiekjes, blauwe zeeën en weelderige palmbomen zachtjes wuiven in de wind. Onlangs werd er voor de 23e verjaardag van de jongste sultanszoon flink uitgepakt met een imposante taart in de vorm van een race-auto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Johor (@theroyaljohor)

Op dit kiekje straalt Dennis naast z’n echtgenote, prinses Aminah, die hun oudste dochter op de arm heeft. Deze kleine meid heet Laylah Sofia en zag begin 2020 het levenslicht. Hun tweede spruit, over wie bijna niks bekend is, kwam in april 2022 ter wereld.

Wel deelde het hof destijds enkele kiekjes van de traditionele eerste knipbeurt van de jongste telg – een belangrijke mijlpaal in de Maleisische cultuur, die uitgebreid gevierd wordt in het bijzijn van de hele familie.

Van voetballer naar model naar manager naar Dato: die Dennis heeft het goed voor elkaar!

Bron: New Straits Times, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws