Prinses Märtha Louise onthult nadrukkelijk ‘niet-koninklijk’ monogram

Het monogram eert hun 'gedeelde vorige leven', zo legt de prinses uit.

De bruiloft van de Noorse prinses Märtha Louise en haar ‘twin flame‘, sjamaan Durek Verrett, komt steeds dichterbij. Er is een datum geprikt, een locatie gekozen, en de uitnodigingen zijn de deur uit – maar daarmee is de bijzondere royal wedding van eind augustus natuurlijk nog niet klaar. Zo onthulde de oudste dochter van koning Harald en koningin Sonja deze week op Instagram een zoet gedeeld monogram met haar grote liefde.

Royal wedding

Z’n aanzoek liet even op zich wachten vanwege ‘geesten‘, en vervolgens moest de bruiloft uitgesteld worden vanwege allerhande gezondheidsproblemen. Maar op zaterdag 31 augustus is het moment ein-de-lijk daar: dan zweren de prinses en de sjamaan elkaar de eeuwige trouw in het Hotel Union te Geiranger.

Bij royal weddings hoort natuurlijk ook de graag geziene traditie van een gedeeld monogram. Denk aan de C&C van Charles en Camilla, of de kunstige C&D van Charles en Diana destijds. Ook Märtha Louise en Durek gaan mee in deze trend, en via Instagram legt de prinses uitgebreid uit hoe hun gedeelde kunstwerkje tot stand is gekomen.

Vorig leven

Ze begint haar uitleg overigens met een opmerkelijke disclaimer. Zo schrijft de prinses: “We zijn zeer vereerd en dankbaar dat we ons monogram met jullie kunnen delen. Dit is geen officieel monogram, aangezien ik niet langer de Koninklijke Familie vertegenwoordig bij officiële gelegenheden. Dit monogram is slechts een geweldig embleem, doordrenkt van belangrijke symboliek voor zowel Durek en mijzelf, dat onze liefde omarmt.” Nadat zij keer op keer door het Noorse hof op de vingers is getikt om het ongeoorloofde gebruik van haar titel voor allerhande spiri-cursussen, lijkt de prinses met dit statement het zekere voor het onzekere te willen nemen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Märtha Louise (@iam_marthalouise)

In het essay dat volgt, legt de prinses uit dat het monogram wars is van symbolen die hun ‘gedeelde vorige leven in Egypte’ eren. Uh…juist.

Naast de M van Märtha en de D van Durek, is er in het kunstige ontwerp ook het Oog van Horus, een set halve manen, een uil, een tweetal paarden, een hart en een lemniscaat te zien. Mocht je nu ook niet helemaal kunnen ontwaren hoe dit precies in elkaar steekt: in de tweede afbeelding die de prinses hierboven gedeeld heeft, legt ze precies uit hoe het monogram is opgebouwd.

Ondertussen tellen we langzaam af richting deze bijzondere niet-royal royal wedding. Wie weet hoe vaak we dat monogram daar nog terug gaan zien!

Bron: Instagram @iam_marthalouise | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws