Zien: Charles krijgt een lesje ‘fistbumpen’ van cricketspelers

De koning kan er zelf minstens zo hard om lachen als wij.

Ook koning Charles is niet te oud om te leren. Afgelopen weekend ontving hij de spelers van het Caribische cricketteam op Buckingham Palace, en zij legden hem haarfijn uit hoe je een traditionele Caribische boks doet. Op een aantal komische beelden is te zien dat de koning het onderonsje maar al te grappig vindt.

Fistbump

De Caribische cricketspelers bezochten de koning in de aanloop naar hun wedstrijd tegen Engeland deze week. Er werden serieuze onderwerpen besproken, zoals de tropische storm Beryl die veel schade aanrichtte in Caribisch gebied, maar daarnaast was er gelukkig ook ruimte voor luchtige momenten.

Zo kreeg Charles van de cricketspelers een uitleg in het geven van een traditionele Caribische fistbump, bestaande uit onder andere een high-five en het samenvouwen van de handen.

De koning lijkt helemaal in zijn nopjes met het leren van deze bijzondere begroeting. Op de foto’s is nog een stukje beter te zien hoe hij aan het einde van de boks in lachen uitbarst. En ook wij moeten toegeven, dat ziet er toch wel erg aandoenlijk uit.

Embed from Getty Images

Eén ding is duidelijk: Charles heeft in de fistbump helemaal zijn nieuwe hobby gevonden. Even later brengt hij zijn opgedane kennis zelfs in de praktijk, want ook speler Mikyle Louis krijgt een casual boks van de koning. Alsof het zijn tweede natuur is, non?

Embed from Getty Images

Orkaan

Volgens team captain Kraigg Brathwaite was het bezoekje aan de koning een groot succes. “Het was geweldig om de koning te ontmoeten”, liet hij achteraf weten. “Ik vertelde hem over de orkaan die de eilanden opschrikte en enorm veel schade aanrichtte. En nu is er voor ons nog meer reden om de wedstrijd te spelen en West-Indië trots te maken”.

Eerder deze week bracht de koning al zijn steunbetuiging uit aan inwoners van het Caribisch gebied. “Mijn familie en ik zijn bedroefd om de vreselijke verwoestingen die orkaan Beryl heeft aangericht. We willen onze oprechte deelneming uitdrukken aan vrienden en familie van hen die zijn gestorven”, liet hij weten. Ook deed de koning een grote donatie voor herstel en hulpverlening bij de ramp.

Bron: Daily Mail, X | Beeld: NL Beeld, Getty Images

Laatste nieuws