Spotted: prinses Lalla Salma voor het eerst in jaren in openbaar gezien

Mysterie opgelost?

In mei dit jaar schreven we nog over de jarige prinses Lalla Salma, de Marokkaanse prinses die met haar vuurrode lokken een niet te missen verschijning was bij allerhande royal evenementen. Wás, want sinds 2018 werd de prinses niet meer in het openbaar gespot. Nu zijn er beelden opgedoken die naar verluidt de prinses en haar twee kids tonen in sunny Griekenland!

Sprookje naar mysterie

De jonge Salma leerde in 1999 de Marokkaanse koning Mohammed VI kennen, en drie jaar later stapte het paar in het huwelijksbootje. Op 8 mei 2003 kwam kroonprins Moulay Hassan ter wereld, en het gezinnetje leek compleet met de geboorte van prinses Lalla Khadija in 2007.

Lalla Salma verbleef – in tegenstelling tot eerdere Marokkaanse prinsessen – niet volledig in de luwte, maar zette haar status in voor liefdadigheid en officiële taken. Zo zette zij zich volop in voor kankeronderzoek, en vertegenwoordigde zij zelfs haar man bij bezoekjes aan het buitenland. Zo was zij het die in 2013 de inhuldiging van onze eigen koning Willem-Alexander bijwoonde!

Lalla Salma
Lalla Salma ontvangt een prijs van de WHO in mei 2017. (Beeld: NL Beeld

Het ooit zo gelukkige huwelijk zou echter zo rond 2017 à 2018 ten einde gekomen zijn. Salma werd plotsklaps niet meer aan de zijde van de koning gespot – zélfs niet toen hij dat jaar een hartoperatie onderging. Hoewel het Marokkaanse hof de breuk nooit officieel erkend heeft, zijn de signalen toch redelijk duidelijk. Of de breuk op papier óók geregistreerd is? Dat blijft een mysterie.

Uitstapje met zoon

Door de jaren heen zou Salma nu en dan in het openbaar gespot zijn door kenners, maar hoe haar leven er anno nu écht uitziet? Dat blijft in nevelen gehuld. Zo claimt de ene bron dat zij tegenwoordig een luxe villa op het Griekse eiland Kea zou hebben. Anderen stellen dat de prinses juist in Rabat is gebleven, om dichter bij haar gezin te zijn.

Hoe het ook zij: de band met haar kinderen lijkt nog altijd sterk te zijn. Zo zou de prinses dit weekend gespot zijn op het Griekse eiland Mykonos, mét haar zoon en dochter. En in tegenstelling tot voorgaande keren, zijn er dit keer daadwerkelijk beelden van de prinses met haar kroost!

De inmiddels 21-jarige kroonprins torent tegenwoordig een flink uit boven z’n moeder, met wie hij gezellig keuvelt terwijl ze over het Griekse eiland wandelen. Zusje Lalla Khadija wandelt hierbij rustig achter haar moeder en grote broer aan in een luchtige zomerjapon.

Hoewel we van deze beelden natuurlijk niet héél veel wijzer worden, laat de video zien dat de hoogheid gezond en wel is. Hiermee komt er in elk geval een einde aan de meest wilde geruchten over de prinses. Hopelijk kan zij lekker van haar vakantie te Mykonos genieten en – wie weet – op termijn weer iets vaker haar gezicht in thuisland Marokko laten zien. Het is haar in elk geval gegund.

Bron: Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws