Glamour met een knipoog

Vintage vibes: groothertogin Maria Teresa deelt familiefoto's uit de oude doos

Ook toen al een prachtig stel!

State visit from Luxembourg to Belgium

Ook aan het Luxemburgse hof heeft men de zomer in de bol! Het is al jarenlang de traditie dat het gezin rond groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa in de zomer bijeenkomt om lekker de boel de boel te laten. Traditiegetrouw duikt de vorstin elke zomer bovendien in de archieven, om enkele familiefoto's uit de oude doos te delen met haar tienduizenden volgers.

Zomervakantie

Hoewel de zomer hier in ons kille kikkerlandje nog niet echt wil vlotten, laat het zonnetje zich in ministaat Luxemburg gelukkig een stuk vaker zien. Ook daar is de groothertogelijke familie dan ook lekker aan het genieten van een welverdiende vakantie.

Al sinds jaar en dag begeven zij zich dan naar Tour Sarrazine, een prachtige locatie in Zuid-Frankrijk die volgens de verhalen een Luxemburgse enclave zou zijn. Hoewel die claim weinig bewijs achter zich heeft, blijft het hoe dan ook de favoriete vakantiespot van de groothertog, zijn grote liefde, en hun nakomelingen.

Vintage fun

Natuurlijk kennen we Maria Teresa als een echte social media queen, die regelmatig van zich laat horen via Instagram. Een sneak peek hier, een fotoshoot daar, en in de zomer: heerlijke vintage kiekjes van het vorstelijk gezin in de zon!

"Het is zomer! Haal voor deze gelegenheid zomerherinneringen op met deze foto's van de Famille Grand-Ducale”, schrijft ze bij de beelden. Uiteraard met de nodige hashtags – van #throwback en #été tot #famille. Die M.T. weet wel hoe ze de socials naar haar hand moet zetten!

Bovendien helpt het natuurlijk dat het immer stijlvolle paar vroeger ook piekfijn voor de dag kwam. Met Henri's casual coupe en Maria Teresa's stijlvolle taillebroek zijn zij hier de definitie van old school cool!

Bitterzoet

Een terugblik naar hun dagen als dolverliefd stel en jonge ouders is ongetwijfeld bitterzoet voor het echtpaar. Eind vorige maand kondigde Henri namelijk aan dat hij in oktober zijn oudste zoon, prins Guillaume, zal benoemen tot Luitenant-Vertegenwoordiger. Dit houdt in feite een soort regentschap in, waarbij Guillaume op verschillende vlakken het stokje van zijn vader overneemt. Hiermee wordt de weg vrijgemaakt voor een uiteindelijke troonwissel.

Wie weet hoeveel zomers de Luxemburgers nog saampjes zullen doorbrengen met Henri aan 't hoofd. Hopelijk zet de toekomstige groothertogin, prinses Stéphanie, deze foto-traditie van haar schoonmoeder te zijner tijd voort!

Bron: Instagram @grandeduchesse_mariateresa, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld