Maakt het leven mooier

Gratulerer! Prins Haakon viert verjaardag met casual kiekjes

De Noren houden het nuchter.

National Day Celebrations - Norway

De royalty-watchers hadden een druk weekend! Naast dubbel feest in België en de verjaardag van de Britse prins George vandaag, viel er dit weekend ook in Noorwegen wat leuks te vieren. Kroonprins Haakon werd namelijk 51, en dat werd subtiel gevierd.

Jarig

Hij mag dan de kroonprins van Noorwegen zijn, toch werd de verjaring van prins Haakon dit jaar bijzonder kleinschalig gevierd. Zo deelde het Norske Kongehus op de grote dag deze foto van de hoogheid:

"Gefeliciteerd met uw verjaardag, Kroonprins Haakon! Vandaag wordt de kroonprins 51 jaar", valt er in het onderschrift te lezen. Simpel, zakelijk, en weinig feestelijk als je 't ons vraagt.

Deze nuchtere boodschap is bovendien een flink contrast met vorig jaar, toen prins Haakon en prinses Mette-Marit enkele weken na elkaar hun vijftigste verjaardag vierden. Om deze bijzondere gelegenheid luister bij te zetten, vierden zij vervolgens op 25 augustus – tevens hun huwelijksjubileum – gezamenlijk een groot feest met genodigden vanuit het hele land.

Zoete viering

Afijn, natuurlijk snappen we dat er voor een aankomend koning misschien geen groter cadeau is dan even buiten de spotlights je verjaardag vieren. En dat lijkt Haakon dan ook dankbaar gedaan te hebben! Zo deelde het Noorse hof gisteren nóg een foto van de prins met zijn echtgenote.

"Bedankt voor alle aardige berichten voor de verjaardag van de Kroonprins! Het kroonprinselijk paar wenst iedereen een fijne zomer", prijkt er bij deze sportieve selfie van het stel. Nog steeds niet bijzonder feestelijk, maar ja. Die Noren zijn niets als niet nuchter, natuurlijk.

Vakantie

Op het kiekje is te zien dat het paar saampjes gekozen heeft voor het ruime sop – zoals al jarenlang traditie is voor de Noorse royals. Koning Harald, Haakons vader, is jarenlang een fervent zeiler geweest, en heeft z'n land zelfs meerdere malen vertegenwoordigd bij de Olympische Spelen. Ook Haakon spendeert z'n tijd graag op het water – zo behaalde hij zelfs een graad van de Koninklijke Noorse Marine-academie. Dat hij er voor kiest om z'n verjaring te water te vieren met z'n dierbaren, is dan ook niet heel gek.

De komende weken heeft hij in elk geval volop tijd om even bij te komen. Naast een verschijning bij de Olympische Spelen begin augustus, is de agenda voor het kroonprinselijk paar aangenaam leeg. Volop tijd om gezellig met de fam leuke dingen te ondernemen – of dat nu te land, ter zee, of in de lucht is!

Bron: Instagram @detnorskekongehus, Royalcourt.no | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld