Maakt het leven mooier

Harry reageert dolenthousiast op groot nieuws Invictus Games

Tijd voor een thuiswedstrijd!

Al jarenlang houdt prins Harry zich druk bezig met zijn jaarlijkse Invictus Games, een sportevenement voor gewonde militairen en veteranen. Het evenement gaat de hele wereld over, maar voor de prins zit er nu eindelijk een thuiswedstrijd aan te komen: de Invictus Games van 2027 gaan plaatsvinden in Engeland! In een statement reageert Harry op het heugelijke nieuws.

Invictus Games in Birmingham

Bijna ieder jaar wordt een nieuwe editie van de Invictus Games georganiseerd. Over de jaren heen is het bijzondere evenement op allerlei plekken gehouden, van de VS tot aan Australië en van Canada tot Duitsland. In 2022 was Nederland zelfs het toneel van de Invictus Games, en dat zorgde voor gezellige onderonsjes tussen Harry en onze 'eigen' Willem-Alexander.

Sinds de start van de Invictus Games in 2014 is het evenement echter nooit meer teruggekomen naar Harry's eigen motherland. Tot nu: de editie van 2027 is namelijk alvast toebedeeld aan... Birmingham!

Harry reageert

Door middel van biedingen wordt bepaald welke stad de Invictus Games mag organiseren, en voor 2027 is die bidding war dus gewonnen door het Engelse Birmingham. En daar is de Duke of Sussex maar wát blij mee! In een statement laat hij weten: "Gefeliciteerd Birmingham, UK, met het winnende bod om de Invictus Games 2027 te hosten. Dankzij jullie nauwe verbondenheid met de Armed Forces community, waren jullie van begins af aan al een geweldige kanshebber."

Hij vervolgt: "De afgelopen jaren hebben we gezien hoe elke stad een unieke sfeer en visie meebrengt voor deelnemers, families en toeschouwers. We weten zeker dat de mensen in Birmingham samen met ons hun respect en bewondering voor de gemeenschap van veteranen zullen vieren. Zo laten we aan de wereld zien dat hoop wordt aangewakkerd door moed, en dat het ons allemaal verbindt - iets wat jullie stad maar al te goed weet."

De Invictus Games

Harry is beschermheer van het Invictus Games Fonds. Als veteraan heeft hij met eigen ogen gezien wat oorlog doet met soldaten. Om gewonde en/of zieke mannen en vrouwen uit het leger een hart onder de riem te steken, bedacht de prins de Invictus Games. Aan dit internationale sportevenement doen (oud-)militairen uit verschillende landen mee, die tijdens een missie lichamelijk of geestelijk schade hebben opgelopen.

De eerstvolgende editie van de Invictus Games zal plaatsvinden in Canada, in 2025. Het duurt dus nog even voordat de spelen terug zullen keren naar de UK. Heeft Harry in ieder geval nog genoeg tijd om een beetje aan de familiebanden te werken voordat hij weer moet terugkeren naar huis...

Bron: Hello! Magazine, Invictus Games | Beeld: NL Beeld