‘Birthday boy’ Harry toegezongen door publiek tijdens Invictus Games

Met een spontane serenade wordt de verjaardag van de prins gevierd.

De Invictus Games, het jaarlijkse veteranensportspektakel waar prins Harry zich hard voor maakt lopen alweer bijna op hun einde. Maar voordat het zover is, stond er nog één heel bijzondere dag op het programma. De hertog van Sussex is vandaag namelijk jarig!

Oprichting Invictus Games

Als oprichter van de Invictus Games is prins Harry deze week in het Duitse Düsseldorf te vinden. Hier draait het natuurlijk om de atleten en hun verhalen – veteranen die zichzelf herontdekt hebben als ware topsporters. Maar de camera’s zijn ook regelmatig gericht op Harry en Meghan, die (bijna) elke dag van het drukke programma langs de lijn zitten om de sporters toe te juichen.

En dat de sporthelden de aanwezigheid van de prins waarderen, steken zij niet onder stoelen of banken. Zo zagen we al hoe de prins een prachtige budgy smuggler overhandigd kreeg van het Australische zwemteam.

Birthday boy

Maar vandaag is het helemaal een bijzondere dag voor de Sussexes! Prins Harry wordt namelijk 39 jaar en dat wordt gevierd met een spontane serenade van het publiek aan de prins. Op video’s is te zien hoe de prins met een verlegen grijns reageert wanneer de omroeper van dienst het nummer Happy Birthday inzet – en het héle publiek al snel volgt.

Naast deze vrolijke serenade, zou de prins ook al verschillende cadeaus in ontvangst hebben mogen nemen. Hello! Magazine schrijft dat de Colombiaanse sporters de Duke een tas en een lading heerlijke koffie hebben overhandigd.

En de Windsors?

Vanuit Buckingham Palace wordt echter niks gecommuniceerd over de verjaardag van de prins. En daar hebben vele sensatiebeluste roddelbladen al uitgebreide conclusies aan verbonden. In feite is het gebrek aan ‘officiële’ felicitaties heel simpel te verklaren: Harry en Meghan zijn geen working royals meer, en dus wordt er niet via sociale media van het hof stilgestaan bij hun verjaringen. Zo zagen we net zo min publieke felicitaties voor prinsessen Beatrice en Eugenie dit jaar.

Of Charles en William de Sussexes wel persoonlijk gefeliciteerd hebben? Tja…

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws