Glamour met een knipoog

Bo Wilkes had een 'horror' bevalling: 'Baarmoeder dreigde te scheuren'

Bo Wilkes is moeder van drie kinderen, en heeft dus ook drie keer moeten bevallen. Waar ze niet op had gerekend, was dat haar derde bevalling een stuk heftiger zou zijn dan de andere twee. Het was zelfs zo'n horrorbevalling, dat haar baarmoeder op het punt stond te scheuren. 

Bo Wilkes had een 'horror' bevalling: 'Baarmoeder dreigde te scheuren'

In haar podcast vertelt Echte Gooische Moeder Bo Wilkes openhartig over haar derde bevalling, die op z’n zachtst gezegd niet soepel verliep. "Ik dacht na twee bevallingen: die derde doe ik ook wel", aldus Bo. Maar dat ging in de praktijk héél anders.

Baarmoeder dreigt te scheuren

Toen de Gooische Moeder moest bevallen van haar derde kindje Loulou, dreigde het al snel mis te gaan. "Ik was al heel lang bezig met persen, en het stagneerde enorm. Toen zeiden ze ook: we gaan je weeënopwekkers geven. Dat vond ik wat eng want als je dat krijgt, krijg je eigenlijk een weeënstorm", vertelt Bo aan mede-Gooische Moeder Pauline.

"Maar toen had ik al een ruggeprik, dus ik voelde niet hoe mijn baarmoeder werd 'aangevallen'. Totdat ze zeiden: Je baarmoeder dreigt te scheuren. Toen dacht ik: Gedverderrie."

Keizersnede

Het geboorteplan moest worden aangepast en ineens kreeg Bo te horen dat ze alsnog een keizersnede zou krijgen. "Ik weet nog heel goed dat ik daar even van moest bijkomen. Omdat ik al vijftien uur bezig was en alles is al gebeurd. En dan krijg je te horen dat je toch wordt opengemaakt. Toen dacht ik: Gedverdemme, dan heb ik weer lang herstel, dan heb ik weer een wond. Daar moest ik even van bijkomen."

Gelukkig is alles uiteindelijk goedgekomen - afgelopen week vierden Bo en Paul alweer de vijfde verjaardag van de kleine Loulou! "Lief, gevoelig, ondeugend, sociaal en enorm eigenwijs! Wil alles zelf onder controle hebben en is pas tevreden als ze de jurk aanheeft die ze zelf uitgekozen heeft! Ze is altijd vrolijk. Wat houden we toch zo enorm veel van dit mini mensje", liet Bo weten via haar Instagram.

Trotse moeder

Eerder dit jaar vertelden de Echte Gooische Moeders aan Beau Monde uitgebreid over hun leven, de liefde en het moederschap. Daar verklapte Bo dat zij een zorgzame, maar ook 'chaotische' moeder is. "Dat weten de kinderen van mij. Ze weten dat ik af en toe in een spagaat lig van: oh god, jij moest ook nog een wc-rol, die kom ik zo brengen."

Uiteraard is ze ongelofelijk trots op haar kroost. "Ik ben er trots op dat het zelfverzekerde kinderen zijn, die zich kunnen ontwikkelen tot wie ze echt willen zijn. En daarin laat ik ze helemaal vrij."

Celebrity
  • RTL, Bo & Pauline: Genoeg over ons
  • Feriet Tunc