Glamour met een knipoog

De leukste dorpjes in België

België staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, prachtige architectuur en schilderachtige landschappen. Het land heeft tal van charmante en schattige dorpjes die het ontdekken waard zijn!

Brugge, België.

We nemen je mee naar een aantal prachtige Belgische plaatsjes. Deze dorpen bieden een kijkje in het verleden en laten bezoekers ontspannen en tot rust komen te midden van adembenemende natuur. Met een huisje op een vakantiepark in België heb je bovendien alle gelegenheid om deze fraaie dorpjes te ontdekken.

Brugge

Als eerste op de lijst staat Brugge, dat vaak het Venetië van het noorden wordt genoemd. Deze sprookjesachtige stad herbergt geplaveide straatjes, pittoreske grachten en middeleeuwse architectuur. Bezoekers kunnen een boottocht maken over de grachten, de iconische Belforttoren bewonderen en genieten van heerlijke Belgische chocolade.

Durbuy

Een ander charmant dorpje in België is Durbuy, gelegen in de Ardennen. Dit kleine dorp staat bekend om zijn smalle straatjes met kinderkopjes, schilderachtige huizen en charmante boetiekjes. Durbuy heeft ook tal van buitenactiviteiten te bieden, zoals kajakken, bergbeklimmen en wandelen.

Dinant

De volgende op de lijst is Dinant, een pittoresk dorpje gelegen aan de oevers van de Maas. De stad herbergt prachtige kliffen, een prachtige kerk in gotische stijl en de beroemde Citadel van Dinant. Bezoekers kunnen een kabelbaan nemen naar de top van de citadel en genieten van het adembenemende uitzicht op de omliggende regio.

Rochefort

Een ander schattig dorp in België is Rochefort, bekend om zijn middeleeuwse kasteel en prachtige park. Bezoekers kunnen het kasteel en de omliggende tuinen verkennen, die een prachtig uitzicht op de vallei bieden. Rochefort is ook de thuisbasis van verschillende bierbrouwerijen, waardoor het een ideale plek is voor bierliefhebbers.

Monschau

Last but not least is Monschau, een charmant dorpje gelegen in de Duitstalige gemeenschap van België. Het dorp staat bekend om zijn vakwerkhuizen, smalle straatjes en prachtige landschappen. Bezoekers kunnen het historische stadscentrum verkennen, wandelen door de omliggende bossen en genieten van de traditionele Belgische keuken.

Kortom, België herbergt vele mooie en schattige dorpen, elk met zijn unieke charme en karakter. Met een vakantiepark in de buurt kun je altijd ultiem genieten van alle moois in de omgeving.

Of je nu op zoek bent naar een sprookjesachtige stad, prachtige natuur of een heerlijke Belgische keuken, deze steden hebben voor ieder wat wils. Met wie boek jij binnenkort een weekendje weg?

Lifestyle
  • Unsplash, Olga Subach