Glamour met een knipoog

Wow! juwelen van Shirley Bassey gingen voor miljoenen onder de hamer

De halfjaarlijkse juwelenveiling van Sotheby’s - een van 's werelds grootste handelaren in kunst en juwelen - was een groot succes. De juwelencollectie van zangeres Shirley Bassey heeft bij de veiling een leuke prijs opgeleverd... 

Shirley Bassey

De juwelen van Shirley Bassey werden in totaal voor 2,2 miljoen euro verkocht! Een enorm bedrag, maar de juwelen die de zangeres beschikbaar stelde, waren ook niet zomaar juweeltjes. Meer dan tachtig horloges, ringen en kettingen gingen onder de hamer in Parijs. En de opbrengst? Die gaat naar goede doelen die door Bassey herself zijn geselecteerd.

Bijzondere stukken

Alle juwelen hebben een bijzonder verhaal, vertelde Shirley voor de veiling. "Het verzamelen van sieraden is voor mij hetzelfde als het verzamelen van herinneringen, en deze collectie zit er vol mee. Alle stukken zijn betekenisvol en vertellen een verhaal, of ik ze nu voor mezelf heb gekocht of geschonken heb gekregen."

Haar horloge werd verkocht voor 66.000 euro, wat overigens veel meer is dan vooraf werd verwacht. Een diamanten ring die Shirley van Elton John had gekregen, verwisselde voor 48.000 euro van eigenaar. En haar halsketting van Van Cleef & Arpels met smaragd en diamanten werd voor 174.000 euro verkocht. Wow!

Liefdesrelatie met juwelen

Shirley heeft een levenslange liefdesrelatie met mooie sieraden, vooral diamanten. "Ik werd verliefd op sieraden toen ik als opkomend zangeres voor het eerst natuurlijke parels ontdekte, en ik kocht voor mezelf mijn eerste parelsnoer - het eerste sieraad dat ik ooit had gekocht."

Diamonds Are Forever

De zangeres is onder meer bekend van de drie iconische James Bond-soundtracks die ze opnam: Goldfinger, Diamonds Are Forever en Moonraker. Haar motivatie om Diamonds Are Forever op te nemen, was naar eigen zeggen omdat de tekst voor haar 'waar klonk': "Diamonds never lie to me. For when love's gone, they'll luster on. Diamonds are forever, forever, forever."

Bijzondere onderscheiding

Koning Charles is overigens groot fan van de zangeres. Afgelopen zomer heeft hij nog een belangrijke onderscheiding toegekend aan de zangeres - ze mag zichzelf nu namelijk Companion of Honour noemen. En dat mogen niet veel mensen! Sterker nog, Dame Shirley Bassey is de eerste zangeres die deze onderscheiding kreeg.

"Als meisje dat opgroeide in Tiger Bay in Cardiff, droomde ik er van om de wereld rond te reizen", zei Shirley destijds volgens de BBC. "Ik had nooit durven dromen dat mijn stem mij zou brengen waar ik nu ben." Prachtige woorden van de zangeres!

Celebrity
  • Aires Juwelers, NU.nl, de Telegraaf
  • NL Beeld