Glamour met een knipoog

Máxima onthult haar ultieme guilty pleasure: 'Kan mijn handen er gewoon niet vanaf houden'

Muziek luisteren, paardrijden, zwemmen, borduren... Koningin Máxima houdt er een heleboel hobby's op na. Tijdens een bijzondere ontmoeting vorige week voegde ze nóg een hobby aan dat lijstje toe, en die zagen wij niet helemaal aankomen!

Máxima onthult haar ultieme guilty pleasure

Máxima was onlangs in Klaaswaal te vinden voor een werkbezoekje. De koningin ging langs bij verschillende verenigingen en organisaties, waaronder het lokale buurthuis. Enne, daar voelde ze zich al snel helemaal thuis toen ze haar ultieme guilty pleasure op tafel zag liggen!

Guilty pleasure

Máxima was op bezoek bij buurthuis Korstanjehuis, waar een groepje oudere dames een spelletje zat te spelen. Al snel sprong ze op toen ze doorhad om welk spel het ging: Rummikub! Binnen no-time schoof Máx bij de dames aan, en hielp ze één van de speelsters een handje mee. “Ik kan mijn handen er niet vanaf houden”, lachte ze nog. "Ik ben er dol op."

En de dames? Die waren achteraf behoorlijk onder de indruk van de koningin. "Ze kan het heel goed. Ik vond het erg leuk om met haar te spelen", aldus ervaren Rummikub-speelster Anna.

Máxima springt direct in het Rummikub spel (Beeld: NL Beeld)
Gelukkig kan erom gelachen worden! (Beeld: NL Beeld)

Naast het Rummikubben was er ook ruimte voor andere spelletjes en hobby's. Zo speelde Máxima met een aantal heren een potje biljart, en kreeg ze een kijkje bij de naaiclub. Maar zelf achter de naaimachine kruipen? Dat zag ze nog niet zitten. "Ik moet nog heel wat uren leren", aldus de koningin.

Hobby's van Máxima

Rummikub spelen is niet de enige hobby van onze koningin. Zo onthulde ze onlangs al haar ultieme tip om even helemaal tot rust te komen. "Wat ik meestal doe, is gewoon wandelen. Er even uit, met mijn muziek. Dan krijg je echt weer energie", vertelde de koningin. "En dan kan ik overal weer tegenaan." Aha!

Dat Máx een muziekje op zet tijdens haar wandeling om tot rust te komen, kwam voor ons trouwens niet als een verrassing. Eerder onthulde ze namelijk al dat muziek voor haar echt een uitlaatklep is. Niet alleen vindt ze het 'fijn en gezellig' om muziek om zich heen te hebben, ze vindt het ook zeer belangrijk. Zo is ze erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas, wat helemaal past bij haar visie om muzieklessen onderdeel te maken van het onderwijs.

Andere hobby's van de koningin omvatten verschillende sporten, zoals paardrijden en zwemmen, maar ook borduren vindt ze heerlijk! Bovendien vult ze haar vrije tijd graag met ontspannende wandelingen met haar hondje Mambo. Het strand is ook een geliefde plek van Máx; daar strijkt ze graag neer voor een lekker kopje koffie.

Royalty
  • Rijnmond, Blauw Bloed, Vorsten
  • NL Beeld