slogan

Met deze tip van wijnexperts koop je altijd goede (supermarkt)wijn

::

Je hebt het vast weleens gehad: je besloot een fles wijn mee te nemen uit de supermarkt en kwam volledig van de koude kermis thuis toen je de fles eenmaal had ontkurkt. Bestaat er een grotere tegenvaller op zo’n moment? Inderdaad, niet dus. Had je toch beter naar de slijterij kunnen gaan...

Als je niet meedoet aan Dry January komt deze tip van wijnexperts als geroepen. Je zou volgens hen namelijk moeten kiezen voor een biologische wijn, klinkt hun advies na onderzoek van de University of California.

Het onderzoeksteam besloot 74.000 recensies uit te pluizen omdat ze zich – met vele anderen – afvroegen of je echt het verschil proeft tussen biologische en niet-biologische wijn. Hieruit bleek dat wijnen die gemaakt waren van biologische druiven en zonder kunstmatige toevoegingen gemiddeld 4,1 punten hoger scoorden.

Volgens de wetenschappers komt dit door het bannen van pesticiden; dit zou de smaak van de wijn optimaliseren. Daarnaast zou het laten groeien van druiven zonder behulp van kunstmest de oogst verminderen, wat uiteindelijk goed is voor de kwaliteit. Er hoeven namelijk minder druiven te rijpen, waardoor het sap geconcentreerder en smaakvoller wordt. Aha!

Lees ook:

Beeld: iStock Via: Marieclaire.nl