De sjamaan van prinses Märtha Louise blijft omstreden

Durek blijft goed thuis te zijn in de geestverruimende middelen.

Net als je denkt dat het stof een beetje is neergedaald rond de Noorse prinses en haar hippe sjamaan / lover Durek Verrett, rollen er weer nieuwe controversiële zaken uit de kast.

Het houdt niet op, niet vanzelf. Dat prinses Märtha Louise van Noorwegen haar hart heeft verloren aan een spirituele sjamaan, vooruit – de Noren zijn wel wat gewend van Hare Hoogheid, die eerder uitgebreid sprak over haar goede gesprekken met engelen.

Dat Durek Verrett, de sjamaan in kwestie, van alles en nog wat aan ongeloofwaardige zaken claimt, is al minder goed te verteren, net als het feit dat Märtha Louise haar prinsessentitel gebruikt om hun spirituele sessies te promoten.

Durek maakte het er niet beter op door in Voyage LA te vertellen over zijn uitbundige drank- en drugsgebruik. "Ik had het moeilijk omdat ik niet geliefd was," aldus Durek. Bovendien zat hij "in de val van veel verschillende energieën" (huh?) en feestte hij veel.

Op 23-jarige leeftijd besloot hij sjamaan te worden en stopte hij met drinken. Hij vroeg niet om hulp omdat: "Hoe meer pijn ik voelde, hoe dichter ik bij God kwam." Achter zijn cokegebruik zou hij pas een punt hebben gezet toen hij al werkte als spirituele genezer.

Niet helemaal duidelijk is hoe zijn verhaal over drank- en drugs in zijn eerdere tijdlijn past, waarin zijn roeping als sjamaan zou zijn voortgekomen uit een bijna-doodervaring na nierfalen waardoor hij maanden in coma werd gehouden en eenmaal wakker een jaar niet kon lopen.

Het een sluit het ander niet uit, maar intussen is het wel véél. En verwarrend. En boven alles lastig te combineren met een positie als die van Märtha Louise, die altijd onder een vergrootglas ligt.

Een echte idylle wil de liefde maar niet worden en dat is best sneu voor de prinses en 'het licht van haar leven.'

 

Foto's © ANP, Shaman Durek en Prinses Märtha Louise

Laatste nieuws