Amalia, Alexia en Ariane nemen het heft in eigen handen

'De prinsessen hebben heel duidelijk laten weten dat het hun beslissing was', aldus koning Willem-Alexander.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima staan door hun staatsbezoek weer volop in de spotlights, maar rondom de prinsessen blijft het stil. Al liet de koning tijdens het bezoek aan Duitsland wel ontglippen dat zijn dochters zelf een grote keuze hebben gemaakt.

Eigen beslissing

Sinds kort kunnen ook jongeren onder de 18 jaar zich laten vaccineren tegen het coronavirus, en volgens koning Willem-Alexander zijn alle drie de A'tjes van plan dat te gaan doen.

“De prinsessen hebben heel duidelijk laten weten dat het hun beslissing was, in overleg met ons. Ze willen alle drie heel graag hun bijdrage leveren in het front tegen dat verschrikkelijke virus dat ons al bijna anderhalf jaar in de greep heeft”, liet de koning weten aan de pers. Niet om andere mensen te overtuigen, zo benadrukt hij. “Mensen mogen daar zelf over beslissen. Wij hebben als gezin het advies volmondig opgevolgd.”

Tienerdochters

Jongeren van 12 tot 17 jaar – de leeftijdsgroep waar Amalia, Alexia en Ariane onder vallen – kunnen op dit moment al een afspraak inplannen. Volgens het koningspaar heeft Amalia haar uitnodiging al ontvangen. Onder de 16 jaar, in het geval van Ariane dus, moet dat nog in overleg met je ouders, maar heeft het kind wel het laatste woord. Bovendien kan de prik het voor prinses Amalia en prinses Alexia, die op het punt staan om naar het buitenland te vertrekken, een stuk makkelijker maken om te reizen.

Of we à la hertogin Kate en prins William een vaccinatie-kiekje krijgen? De RVD kennende zullen we er verder niets meer over horen – waar de Britse royals maar al te graag hun bovenarmen ontbloten voor de camera's, houdt koning Willem-Alexander het liever bij een gesproken persmomentje.

Bron: Nu.nl | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws