Met deze 10 essentiële spa hacks creëer je supersnel je eigen homespa

Met deze tien geniale home spa treatments ideeën hoef jij voorlopig de deur niet meer uit.

Lees ook

In deze roerig tijd heb je genoeg uren over om jezelf lekker in de watten te leggen. Met deze tien geniale home spa treatments ideeën hoef jij voorlopig de deur niet meer uit.

LEES OOK: Zo maak je een eigen douchescrub

1. Een gezichtsmassage

Dit is natuurlijk altijd welkom. Je kunt uitgebreid aan de slag gaan met eye-treatment tools en serums, maar je kunt ook ook je jade roller weer eens uit de kast pakken en ontspannen in het zonnetje zitten rollen.

2. Een handbehandeling

Op het smeren van handcrème na doe je waarschijnlijk vrij weinig aan het verzorgen van je handen. Zonde, want ook je handen verdienen extra liefde in deze tijd. Scrub ze eens een keer of maak gebruik van een handmasker. Je eigen handmasker maken? In dit artikel lees je hoe.

3. Gebruik een gezichtsstomer

Je gezicht stomen is ontzettend fijn. De stoom zorgt ervoor dat je poriën open gaan waardoor je gezicht gereinigd en gehydrateerd wordt. Je huid zal zacht en soepel aanvoelen. Voor degenen die 'm nog niet in huis hebben, een gezichtsstomer kun je al voor een prikkie scoren. And it's worth it!

4. Een aromatherapie douche

Mocht je geen bad hebben, dan is dit een ideale optie om te ontspannen onder de douche. Kies een tablet met je favoriete geur en besprenkel dat met een beetje water. De hemelse geur zal hierdoor los komen en het zal aanvoelen als de meest ontspannen douche die je ooit hebt gehad.

5. Breng een haarmasker aan

Als je toch bezig bent met je aromatherapie douche, kun je er maar beter optimaal gebruik van maken door ook een haarmasker aan te brengen. De keuzes voor maskers zijn eindeloos. Kies iets wat jij voor je haar wilt en laat het lekker intrekken. Glanzende lokken on the way!

6. Geef jezelf een hoofdmassage

Het is wetenschappelijk bewezen dat hoofdmassages stress verminderen. Precies wat je nodig heb om extra goed te kunnen ontspannen.

7. Scrubben

Een scrub aanbrengen is altijd een goed idee. Het verwijdert de bovenste laag van je huid en zorgt ervoor dat de celvernieuwing wordt gestimuleerd. Ben je van plan in de zon te gaan liggen, zorg er dan voor dat je gescrubd hebt. De kleur zal daardoor nog dieper doordringen in je huid.

8. Een voetmasker

Net als je handen ben je snel geneigd je voeten te vergeten. Dit keer is er geen excuus om ook je onderdanen even extra te verzorgen. Met een voetmasker zullen ze weer zijdezacht aanvoelen. Lak gelijk je teennagels en je bent summer proof.

9. Investeer in een lichttherapiemasker

Een mond vol, maar een geweldige uitvinding. Het lichtmasker bestaat uit ledlichtjes die verschillende processen in de huid beïnvloeden. Het maakt je huid egaal en voorkomt puistjes en acne. Daarnaast vermindert het ook pigment- en ouderdomsvlekken. Het is een investering, maar wel dubbel en dwars waard.

10. Leer een gua sha techniek

Gua sha is een oude Chinese genezingstechniek waarbij een steen wordt gebruikt. Stijve spieren zullen daardoor ontspannen, waardoor het kalmerend werkt. Je kunt het vergelijken met een jade roller, hoewel de gua sha-steen groter is.

 

BRON: MARIE CLAIRE, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook