Einde sprookje: Peter en Autumn Philips gaan scheiden

De oudste zoon van prinses Anne gaat scheiden.

Gaat lekker in de royal family… De Queen haar kleinzoon, Peter Philips, en zijn vrouw, Autumn hebben besloten te gaan scheiden.

LEES OOK: Throwback Thursday: de Royal Wedding van Peter en Autumn

Na 12 jaar huwelijk gaan de twee uit elkaar. Prinses Anne haar zoon (42) en Autumn (41) hebben twee kinderen, Savannah (9) en Isla (7).

Einde sprookje

Canadese Autumn leerde Peter in 2003 kennen bij de Grand Prix in Montreal. Hij werkte destijds voor Williams F1 en ze had geen idee wie hij was, tot ze zes weken later op de tv zag dat hij de kleinzoon van de Queen was. Al vrij snel verhuisde ze voor de liefde naar Engeland, waar ze vier jaar samenwoonde met Peter in Kensington en in een cottage op Gatcombe Park, het landgoed van prinses Anne. Autumn werkte destijds als PA voor tv-journalist Michael Parkinson.  

Het stel verloofde zich in 2007, Autumn liet zich voor het huwelijk net als Meghan opnieuw dopen vanwege haar switch van de katholieke naar de Anglicaanse kerk. Ze trouwden in St. George's Chapel in Windsor Castle in 2008. Voor haar huwelijk droeg ze een ontwerp van Sassi Holford en een tiara van prinses Anne…

Het laatste openbare koninklijke evenement waar het echtpaar (Autumn staat rechts) samen aanwezig was, waren de Braemar Highland Games 2019 in Schotland vergezeld door Queen Elizabeth, Charles en Camilla afgelopen september. 

Dochters Savannah (midden) en Isla kunnen goed overweg met prins George (rechts) en prinses Charlotte (links). We spotten ze regelmatig samen en klieren dan een eind weg.

Een vriend van Peter vertelt aan The Sun: “Peter is er helemaal kapot van en hij zag het gewoon niet aankomen. Hij dacht dat hij gelukkig getrouwd was en de perfecte familie had met twee geweldige dochters. Maar nu is hij helemaal in shock. Autumn is een fantastische echtgenote en moeder en een zeer intelligente vrouw, maar ze vertelde haar vrienden al enige tijd dat er ‘issues’ waren. Ze is een van de favorieten van de koningin en ik weet zeker dat Hare Majesteit ook zeer van slag zal zijn.”

 

BRON: THE SUN, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws