Oh dear: Prins Andrew legt functies neer na interview over affaire Epstein

Helemaal zeker weten we niet (en zullen het nooit te weten krijgen), maar duidelijk is dat er iets aan het zaakje rondom prins Andrew en voormalig vriend Jeffrey Epstein stinkt.

Lees ook

Helemaal zeker weten we het niet (en we zullen het waarschijnlijk nooit te weten krijgen), maar duidelijk is dat er iets aan het zaakje rondom prins Andrew en voormalig vriend Jeffrey Epstein stinkt. Het is namelijk niet voor niets dat de hertog van York zijn functies per direct stillegt.

LEES OOK: Column Ella: 'Het probleem is de vader van de bruid'

De geruchten gaan als een lopend vuurtje, daar maakt een 'pijnlijk interview' het er niet beter op voor prins Andrew. Hij nam daarom het heft in eigen hand en besloot, met goedkeuring van zijn moeder, Britse koningin Elizabeth, zijn publieke functies voor de nabije toekomst neer te leggen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A statement by His Royal Highness The Duke of York KG.

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily) op

"Het werk van zijn familie en de waardevolle taken die hij in veel organisaties zoals liefdadigheidsinstellingen heeft," worden nu ondermijnt door de lading kritiek die de prins op dit moment krijgt. 

Het pijnlijke interview met de BBC lijkt de reden te zijn voor deze (tijdelijke) stilte. "De prins beantwoordde vragen over zijn vriendschap met de veroordeelde pedoseksueel Jeffrey Epstein, en over de beschuldigingen van de Amerikaanse Virginia Roberts Giuffre dat ze als tiener tot drie keer toe gedwongen werd tot seks met de prins. Andrew zei dat hij zich haar niet herinnerde en dat hij in elk geval voor één van de keren een alibi heeft, namelijk dat hij met een van zijn dochters in een pizzatent zat."

Giuffres aantijging dat Andrew tijdens het dansen overvloedig zweette, deed hij af met de bewering dat hij in die tijd niet kón zweten, omdat hij tijdens zijn dienst in de Falklandoorlog een overdosis adrenaline had gekregen, wat transpireren onmogelijk maakte. Over Epstein zei Andrew dat hij spijt had dat hij met hem is blijven omgaan, ook nadat de zakenman was veroordeeld voor kindermisbruik.

 

BRON: BBC, BEELD: BSR AGENCY

Laatste nieuws

Zie ook