Aha! Dít is waarom je moet niezen tijdens het epileren van je wenkbrauwen

Tijdens het mooi maken van onze wenkies hoort natuurlijk het epileren. En er kunnen dan wel eens gekke dingen gebeuren. Bijvoorbeeld het continue niezen bij elk uitgetrokken haartje. Maar hoe kan dat toch? Wij weten het antwoord.

Lees ook

Tijdens het boetseren van onze wenkies hoort natuurlijk het epileren. En er kunnen dan wel eens gekke dingen gebeuren. Bijvoorbeeld het continu niezen bij elk uitgetrokken haartje. Maar hoe kan dat toch? Wij weten het antwoord.

LEES OOK: Zo kom je het snelst van een koortslip af

The Cut vroeg het de universiteit van Columbia en het blijkt: je bent echt niet de enige epileer niezer. #Hahhhh-Chuuuu!

Nare spier

Het blijkt dat we een bepaalde spier hebben, genaamd: 'Trigeminal nerve'. De spier verbindt het gezicht met het brein en veroorzaakt een sensatie tussen de twee. Deze spier bevat drie zogenoemde 'takken' en de meest relevante is de oogheelkunde tak. De zenuwtak verbindt het hoornvlies, de iris, het voorhoofd, delen van de sinus en slijmvliezen in de neus en de huid van de oogleden, wenkbrauwen en neus. 

Wat betekent dat je tijdens het epileren van je wenkbrauwen die spier activeert. Gelukkig is er ook een oplossing, druk na het trekken aan het haartje op dat stukje huid. Dit zou het signaal blokkeren waardoor je niet meer hoeft te niezen. Wij weten in ieder geval wat we morgenochtend voor de spiegel gaan uitproberen!

BEELD: iStock

 

 

Laatste nieuws

Zie ook