Yolanthe: ‘Elk huisje heeft zijn kruisje’

Yolanthe Cabau, momenteel op tv te zien in ‘DNA’ en in de bios in ‘Fuck de liefde’, zit niet in de gelukkigste tijd van haar leven, maar maakt er het beste van met Xess Xava. “Wij zijn vanaf dag één al heel sterk samen.”

Lees ook

“Ik hoop dat ik, als ik deze periode achter me heb gelaten, kan zeggen dat het me sterker heeft gemaakt.” Yolanthe Cabau, momenteel op tv te zien in ‘DNA’ en in de bios in ‘Fuck de liefde’, zit niet in de gelukkigste tijd van haar leven, maar maakt er het beste van met Xess Xava. “Wij zijn vanaf dag één al heel sterk samen.”

tekst SANDRA TEN BRINK foto’s CREATIONSOFLA visagie MINA ABRAMOVIC styling DEWI BLOMMAART 

LEES OOK: Wesley Sneijder: 'Yolanthe is geen golddigger'

Sinds ze voor het eerst op televisie kwam, “als 16-jarig meisje, met bolle toet”, is er veel gebeurd met Yolanthe. Ze werd beroemd, berucht, presentatrice, filmster, actrice, ontwerpster, vrouw van, ex-van, behoedster van jonge meiden én moeder. Yolanthe (34): “Vóóral moeder. In oktober wordt Xess alweer vier. Hij groeit zo hard, spreekt inmiddels drie talen. Het is mijn doel in het leven om Xess goed op te voeden, zodat hij een mooie visie heeft om de wereld een beetje beter te maken en iets terug te geven.”

Je speelt momenteel in politieserie ‘DNA’, een mix van ‘Baantjer’ en ‘Sex and the city’. Waarom trok deze serie jou aan?

“Toen ik werd gevraagd, kreeg ik de synopsis en de beschrijving van het personage Lara Noord. Een stoere, interessante en mysterieuze vrouw. Ik was meteen enthousiast. Als ik een script lees, weet ik al snel of ik het doe. Het moet goed voelen en dan niet alleen mijn rol, maar ook de andere karakters en de opbouw van het verhaal. Als dit allemaal klopt, kan ik niet stoppen met lezen en zie ik de beelden al voor mij.”

De dingen die speelden in jouw privéleven, werden breed uitgemeten in de pers. Hoe is het als je privéleven op straat ligt? Nooit gedacht: ik ga met Xess in Australië wonen, toedeledoki?

“Australië is wel heel ver weg, maar voor Xess heb ik soms zeker gedacht dat het beter zou zijn om weg te gaan. Het is voor zo’n klein jongetje heel intens om op straat door iedereen belaagd te worden. Mensen willen met hem op de foto, de pers volgt ons regelmatig, mensen roepen dingen. Natuurlijk heb ik wel eens gedacht: moeten we niet weg? Op zich doe ik dat al een beetje. We zijn regelmatig in Nederland, waar iedereen me kent, maar zijn ook veel op Ibiza en in Amerika, waar we anoniem over straat kunnen.”

Jouw huid is inmiddels dikker dan dat van de grootste olifant?

“Omdat ik als tiener al op tv kwam – ik was zestien toen ik begon met ‘Onderweg naar morgen’ – weet ik niet meer zo goed hoe het daarvoor was. Maar ik moest er zeker aan wennen dat iedereen mij kent. In bepaalde moeilijke levensfases – als tiener, maar ook daarna in relaties en in zware periodes waar ieder mens doorheen gaat – kijkt er bij mij een heel land mee. Een land dat een mening over me heeft. Dat kan soms verdrietig en moeilijk zijn. Ik ben ergens wel gewend geraakt aan al die meningen, maar sommige dingen raken me wel. Aan het eind van de dag ben ik ook maar een mens.”

Heb je nooit de behoefte jezelf te verdedigen?

“Nee, ook al wordt me vaak anders geadviseerd. Iedereen mag zijn opinie geven, ook over mij. Ik sta in mijn eigen kracht, ben positief ingesteld. Ik heb de afgelopen vijftien jaar ook heel lieve en enthousiaste reacties gekregen. Daar doe ik het uiteindelijk voor.”

Is dat de reden waarom jij, als één van de weinige BN’ers, reageert op berichten die mensen op je Instagram achterlaten?

“De mensen die mij volgen, geven mij veel liefde, kracht en steun. Ik waardeer het dat iemand de tijd en moeite neemt om mij te schrijven. Ik kan niet op iedereen reageren, maar als ik iets post, dan probeer ik de eerste vragen van mensen wel te beantwoorden. Juist voor jonge meiden vind ik het belangrijk dat ze zien dat ik ook een normaal mens ben. Voor een bepaalde groep ben ik een voorbeeld, een rolmodel. Dat is een niet te onderschatten verantwoordelijkheid. Ik doe heel erg mijn best om daar goed mee om te gaan en zo dicht mogelijk bij mijzelf te blijven. Positiviteit en liefde uit te stralen en ook zo te leven.”

 

 

Meer lezen over Yolanthe? De nieuwe Beau Monde ligt vanaf vandaag in de winkel!

Laatste nieuws

Zie ook