Willem-Alexander en Máxima bereiden zich voor op India

Van 14 tot en met 18 oktober brengen de koning en koningin een bezoek aan India. Gisteren werden de eerste voorbereidingen al getroffen.

Van 14 tot en met 18 oktober brengen de koning en koningin een bezoek aan India. Gisteren werden de eerste voorbereidingen al getroffen. Op gouden hakken!

LEES OOK: De Queen en het staatsbezoek waarop álles misging

Afgelopen maandag bracht het koningspaar een bezoek aan het Rijksmuseum voor een les Indiase geschiedenis tijdens de seminar 'India and The Netherlands'. Ook vertelden verschillende sprekers over de banden tussen India en Nederland. En spraken ze met Indiërs en Nederlanders die betrokken zijn bij de landen.

In oktober 2007 waren Willem-Alexander en Máxima ook al officieel in India. Ze vergezelden in dat jaar de toenmalige koningin Beatrix op haar staatsbezoek. 

Staatsbezoek 

Een staatsbezoek is vanuit protocollair perspectief het hoogste bezoek dat tussen twee landen kan plaatsvinden. Het heeft als doel de goede relatie tussen landen te bevestigen en verdiepen, het wederzijds begrip te versterken en mogelijkheden tot verdere samenwerking te onderzoeken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Het wordt het negentiende staatsbezoek van het koninklijk paar. Ditmaal worden de steden New Delhi, Mumbai en de staat Kerala in India bezocht.

 

BRON: RVD, INSTAGRAM

Laatste nieuws