BN’ers ‘uit de oude doos’ over hun hoogte- en dieptepunten

Ooit waren ze hot and happening, als presentator, realityster, (soap)actrice of veejay. Maar inmiddels hebben we ze al járen niet meer gezien of gehoord.

Lees ook

Ooit waren ze hot and happening, als presentator, realityster, (soap)actrice of veejay. Maar inmiddels hebben we ze al járen niet meer gezien of gehoord. “Ik zie veel mensen die te lang bij de televisie blijven hangen met programma’s die ik ze niet waardig vind.”

tekst THEA TIJSSEN foto’s FERIET TUNC styling DANIELLE DINKGREVE haar & make-up MAAIKE BEIJER VOOR MAC COSMETICS

SABINE WENDEL

Nederlands eerste real-life ster.  In ‘Big brother’ kreeg ze iets met medekandidaat Bart. Er volgde een inmiddels legendarische bedscène, en na vijf weken werd Sabine (45) weggestemd. 

MOOIE HERINNERINGEN

“Ik deed dingen die ik normaal niet zou doen. Ik mocht naar Lapland met een clubje BN’ers, deed een ‘Playboy’-shoot en heb in Londen en Parijs ‘Big Brother’ gepromoot. In Parijs nam Alain Delon het voor me op toen de talkshow-host lastig deed. Het leven was makkelijker, ik kreeg veel gesponsord en hoefde niet ‘echt’ te werken.”

TERUG IN DE MEDIA

“Ik heb ooit ‘Big Brother’-journaal en later ‘Factor 4’ op RTL4 gepresenteerd. Maar ik had die ambitie niet. Sidekick zijn bij de radio-ochtendshow op Omroep Brabant was meer mijn ding. Voor  een leuke radioklus sta ik zeker open.”

SEBASTIAAN LABRIE

Hij speelde van 1999 tot 2005 in ‘ONM’ én ‘GTST’ en werd daarna het gezicht van diverse reisprogramma’s. Sebastiaan (48) geniet momenteel van een reizend bestaan met zijn gezin.

HUIDIG LEVEN  

“We zijn nu een maandje  in Nederland om familie te bezoeken, maar reisden hiervoor in een oude, zelf verbouwde camper negen maanden door Colombia, Peru en Ecuador. ‘We’ zijn mijn vrouw, ons zoontje Ziggy (4), onze hond Boef (12) en ik. We reizen langzaam en genieten van het nomadenbestaan. We hebben lang gespaard, we wilden dit al tijden doen. Vooral met het idee: wat gaan we doen met de tweede helft van ons leven? Dit is de perfecte manier om dat te ontdekken.” 

VERSLAAFD AAN ROEM

“Ik zie veel collega’s die in het vak blijven plakken, van wie ik denk: my god… Filemon Wesselink maakte ooit een programma over verslaafd zijn aan aandacht, aan roem. Dat is wat ik zie: mensen die er te lang in blijven hangen, misschien omdat ze er verslaafd aan zijn. Wat vooral kwalijk is: met programma’s die ik ze niet waardig vind. Ik begrijp dat je vaste lasten hebt, maar je moet toch ook blij worden van wat je presenteert? Zonder collega’s af te vallen, denk ik dat de magie van televisie tanende is.” 

GHISLAINE PIERIE

Van 2001 tot en met 2006 speelde ze de rol van Babette in de succesvolle serie ‘Rozengeur & wodka lime’. Daarvoor was ze te zien in ‘Westenwind’. Sinds tien jaar werkt Ghislaine (49) als kok. 

TERUGBLIKKEN

“Ik vond het ontzettend leuk om in ‘Rozengeur’ te spelen. Al ging het langs me heen dat we zo populair waren en ik schijnbaar zo bekend was. Vriendinnen zeiden dat als we een restaurant binnenkwamen, mensen meteen opkeken. Ik had dat niet door. Ik vond het vooral leuk dat we met z’n allen iets nieuws creëerden. De serie bestond nog niet, voor iedereen was het nieuw. We hoefden niet op een rijdende trein te springen. Konden samen uitvogelen welke kant het op zou gaan.”

VOORBEELDFUNCTIE

“Ik hoorde van een aantal lesbiennes dat ze het te gek vonden dat ik een lesbische verhaallijn had in ‘Rozengeur’. Mijn personage Babette ging op een gegeven moment terug naar haar man. Dat heeft ook met de tijdsgeest te maken. Maar natuurlijk was ik gevleid dat die meiden het tof vonden om mij als een rolmodel op tv te zien."

ISABELLE BRINKMAN

In de jaren 90 was ze veejay bij het populaire TMF. Isabelle (47) maakte daarna nog een succesvol radioprogramma op 3FM (destijds Radio 3, red.) en presenteerde ‘Shownieuws’. 

HUIDIG LEVEN

“Het gaat eindelijk weer goed met me. Maar in korte tijd overleden mijn ouders, werd ik moeder van een dochter, ging de relatie met de vader van mijn dochter voorbij én kreeg ik reuma. Een pittige tijd.” 

TERUGBLIKKEN

“Eigenlijk besef ik nu pas hoe heftig die periode bij TMF was. Die zender was uniek, het explodeerde totaal. Wij hadden echt niet door dat we zo ‘groot’ waren. Om aan te geven wat voor gekkenhuis het was: ik kon David Bowie gaan spreken, maar dat wees ik af omdat ik al zoveel had gereisd die week… Dat kun je je nu niet voorstellen, maar overdaad schaadt. Dat was tevens het moment dat ik dacht: ik moet iets anders gaan doen.”

DIEPTEPUNT CARRIÈRE

“Mijn laatste periode bij Radio 3. Ik werd daar slachtoffer van mijn eigen succes. Ik zat tussen 20.00 en 22.00 uur. Het tijdslot dat niemand wilde, maar ik en mijn team bleken populair. Toen mocht ik naar het goed beluisterde ‘18.00 tot 20.00 uur’. Maar radio maken op dat tijdstip is heel anders. Ik vond het ‘plaatje, praatje’, terwijl ik juist interactie wilde met de luisteraars. Dat euforische radiogevoel viel weg. De bazen wilden me terug om 20.00 uur, maar dat voelde voor mij als falen. Achteraf gezien had ik het natuurlijk gewoon moeten doen.”

MARIA KOOISTRA

Ze maakte in 2003 en 2004 furore als Pascalle in ‘Goede tijden, slechte tijden’, maar speelde rond die tijd ook in de films ‘Simon’ en ‘Sextet’. Tegenwoordig kennen we Maria (44) vooral van haar sieradenlijn Tooth Tales. 

DIEPTEPUNT TV-CARRIÈRE

“Het allereerste tv-programma dat ik presenteerde, was ‘Maximaal’. Co-host Renate van der Zalm (nu bekend als Wennemars, red.) heeft me daar echt doorheen getrokken. Dan moesten we  op camera een gast introduceren en Renate praatte wel, dus ik voelde niet de noodzaak mijn mond open te trekken. Dat was denk  ik mijn Groningse nuchterheid. Ik had op dat moment gewoon niks te melden. Best onhandig als je een programma presenteert. Dus ik voelde regelmatig een por in mijn rug, onzichtbaar voor de kijkers, die betekende:  zég iets!”

HOOGTEPUNT TV-CARRIÈRE

“Heel grappig, de afgelopen tijd kom ik op allerlei plekken ‘mijn’ GTST-mannen tegen. Mijn personage Pascalle nam het er van, zeg maar, dus heb ik de halve mannelijke cast van de serie wel in mijn tv-bed gehad. Mag ik dat als hoogtepunt noemen?”
 

 

Meer lezen? Je leest het in de Beau Monde. Nu in de winkels!

Laatste nieuws

Zie ook